SugarCRM integratie

Koppel binnen een paar klikken Leadinfo aan je SugarCRM omgeving

Koppel SugarCRM met Leadinfo zodat je websitebezoeken automatisch gesynchroniseerd worden. Je krijgt meer inzicht doordat er binnen SugarCRM een opmerking wordt toegevoegd aan het bedrijf. Daarnaast heb je in de Leadinfo portal de mogelijkheid om het bedrijfsprofiel van een websitebezoeker te koppelen met SugarCRM met een bestaand, of nieuw bedrijf.

In dit artikel bespreken we:

De voordelen van de integratie met SugarCRM

Laten we eerst kijken naar de voordelen van de integratie voordat we beginnen met het instellen. Met de integratie kun je:

🔗 Websitebezoekers koppelen aan bestaande bedrijven binnen SugarCRM

🆕 Nieuwe bedrijven aanmaken in SugarCRM vanuit Leadinfo.

💻 De bezochte pagina's van bedrijven doorsturen naar SugarCRM

💰 Maak deals aan en verbind deze met het juiste bedrijf binnen SugarCRM.

Hierdoor kun je de informatie van Leadinfo integreren in je huidige sales flow.

Goed om te weten 📝 Wanneer je een bedrijf koppelt, wordt het laatste bezoek doorgestuurd naar SugarCRM. De toekomstige bezoeken, worden altijd gedeeld.

SugarCRM integratie instellen

Stap 1: Log in op de portal van Leadinfo en ga naar de instellingen.

Stap 2: Selecteer onder integraties "SugarCRM".

Stap 3:
Vul je domein, gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op "Verbind met SugarCRM".

Stap 4: Zodra je SugarCRM gekoppeld hebt aan Leadinfo kun je de instellingen bepalen van je integraties. Bepaal:

• Of je automatisch de websitebezoekers wilt linken aan bestaande bedrijven binnen je CRM;
  • Of je automatisch de bezochte pagina's wilt delen als notities binnen een bedrijfsprofiel;
  • In welke taal de noties geplaatst moeten worden.
  • Selecteer de velden die je naar SugarCRM wilt sturen. Klik hier voor uitleg over hoe je deze velden instelt.

Vanaf nu kun je gebruik gaan maken van de koppeling met SugarCRM. Lukt het nog niet? Neem dan gerust contact met ons op via onze chat.

Hoe stuur ik leads automatisch door naar Leadinfo?

Nu je de koppeling hebt gemaakt, wordt er nog geen data doorgestuurd naar jouw SugarCRM omgeving. Hiervoor moet je eerst een bedrijf koppelen aan SugarCRM. Dit doe je handmatig of automatisch. Onderstaande stappen leggen uit hoe je bedrijven automatisch kunt verbinden met SugarCRM.

Stap 1: Denk na over welke bedrijven je wilt doorsturen naar SugarCRM. Gebruik onderstaande vragen om een duidelijk beeld te krijgen van de bedrijven die interessant voor je zijn.

• Welke eigenschappen heeft een interessant bedrijf?
    Focus je op bepaalde branches of specifieke groottes?
  • Welk gedrag moet een interessant bedrijf tonen op je website?
    Hoeveel pagina's of welke pagina's moet een bedrijf bezoeken?

Stap 2:
Gebaseerd op de vragen in stap 1 ga je aan de slag met het instellen van triggers. Navigeer naar "Triggers" in het menu en klik linksboven op "Nieuwe trigger".

Stap 3: Bepaal de regels waar een bedrijf aan moet voldoen om doorgestuurd te worden naar je CRM. In onderstaand voorbeeld willen we bijvoorbeeld alleen Nederlandse bedrijven met meer dan 5 medewerkers die onze tarieven pagina heeft bezocht.

Stap 4
: Selecteer onder "Actie" het CRM-systeem die je in stap 1 kunt verbinden en bepaal vervolgens wat je wilt doen met het bedrijf.

• Alleen nieuwe bedrijven aanmaken - Leadinfo maakt direct een nieuw bedrijf aan binnen je CRM-systeem.
  • Alleen verbinden met bestaande bedrijven - Leadinfo verbind alleen de websitebezoekers aan bestaande bedrijven binnen je CRM.
  • Maak een nieuw bedrijf aan of verbind een bestaand bedrijf - Leadinfo maakt een nieuw bedrijf aan of, wanneer het bedrijf al bestaat, verbindt Leadinfo het bedrijf aan een bestaand bedrijf in jouw CRM-systeem.

Goed om te weten 📝 Leadinfo kijkt naar verschillende datapunten om te zien of een bedrijf al binnen je CRM bestaat of niet. We kijken onder andere naar het domein, KvK-nummer of een telefoonnummer.

Stap 5:
Selecteer een eigenaar van het bedrijf binnen je CRM en activeer deze actie.

Stap 6: Vergeet niet om de trigger rechtsboven op te slaan.

In onderstaand voorbeeld willen we dat het bedrijf opnieuw wordt aangemaakt of wanneer het bedrijf al bestaat verbonden wordt met een bestaand bedrijf. Hierdoor worden de toekomstige websitebezoeken gedeeld als notitie binnen je CRM-systeem!

Hoe verstuur ik bedrijven uit Leadinfo naar SugarCRM?

Stap 1:
Ga naar het bedrijfsprofiel van het bedrijf die je wilt koppelen.

Stap 2: Klik rechts boven op de knop "Koppel met SugarCRM".

Stap 3:
Koppel het bedrijf aan Leadinfo

Stap 3a: Is het bedrijf al bekend in SugarCRM? Zoek dan het bedrijf op en klik op "Verbind".

Stap 3b:
Wil je een nieuw bedrijf aanmaken in SugarCRM? Selecteer dan de juiste accountmanager, geef het bedrijf een naam en klik op "Maak aan en koppel".

Stap 4:
Je ziet het bedrijf direct terug in SugarCRM!

Hoe maak je taken aan vanuit Leadinfo?

Wanneer je een bedrijven vanuit Leadinfo verbonden hebt aan een bedrijf in SugarCRM vind je ook de gerelateerde taken in het bedrijfsprofiel. Blijf op de hoogte van de lopende taken van je website bezoekers of maak nieuwe deals aan. Direct vanuit je Leadinfo inbox.

Een nieuwe taken aanmaken

Klik op rechtsboven op "Nieuwe taken".

Vul de benodigde gegevens in en klik rechtsonder op "Taak opslaan". Er wordt direct een nieuwe deal aangemaakt in SugarCRM.