Close.io integratie

In de Leadinfo portal heb je de mogelijkheid om het bedrijfsprofiel van een websitebezoeker te koppelen in Close met een bestaand bedrijf, of een nieuw bedrijf. Wanneer je de koppeling hebt gemaakt kun je handmatig vanuit je inbox het bedrijfsprofiel van een lead delen met Close door op de knop 'Delen op Close' te klikken. Of maak gebruik van triggers om automatisch interessante Leads door te sturen.

In dit artikel bespreken we:

De voordelen van de integratie met Close

Laten we eerst kijken naar de voordelen van de integratie voordat we beginnen met het instellen. Met de integratie kun je:

πŸ”—  Websitebezoekers koppelen aan bestaande bedrijven binnen Close

πŸ†•  Nieuwe bedrijven aanmaken in Close vanuit Leadinfo.

πŸ’»  De bezochte pagina's van bedrijven doorsturen naar Close

Hierdoor kun je de informatie van Leadinfo integreren in je huidige sales flow.

Goed om te weten πŸ“ De pagina's die een bedrijf bezoekt, worden pas na het koppelen gedeeld. Het versturen van pagina's werkt niet met terugwerkende kracht.

De Close integratie instellen

Om de intgratie van Close in te stellen moet je eerst een API-key generen binnen Close.

Stap 1: Log in binnen Close en navigeer naar je "API Keys". Deze vind je in je instellingen onder "Integraties".

Stap 2:
Hier maak je vervolgens een nieuwe API Key aan. Klik op "+New API key". Geef je API Key een unieke naam en selecteer "Create API Key". Close genereert nu een API Key. Let er op dat je deze maar een keer kunt kopiΓ«ren.

Stap 3: Ga naar je Leadinfo account en navigeer naar "Instellingen". Klik onder "Integraties" op "Close.io". Plak hier vervolgens je API Key en klik op "Verbind met Close.io"

Stap 4: Zodra je Close gekoppeld hebt aan Leadinfo kun je de instellingen bepalen van je integraties. Bepaal:

• Of je automatisch de websitebezoekers wilt linken aan bestaande bedrijven binnen je CRM
  • Of je automatisch de bezochte pagina's wilt delen als notities binnen een bedrijfsprofiel
  • In welke taal de noties geplaatst moeten worden

Hoe stuur ik leads automatisch door naar Leadinfo?

Nu je de koppeling hebt gemaakt, wordt er nog geen data doorgestuurd naar jouw Close omgeving. Hiervoor moet je eerst een bedrijf koppelen aan Close. Dit doe je handmatig of automatisch. Onderstaande stappen leggen uit hoe je bedrijven automatisch kan verbinden met Close.

Stap 1: denk na over welke bedrijven je wilt doorsturen naar Close. Gebruik onderstaande vragen om een duidelijk beeld te krijgen van bedrijven die interessant zijn voor je.

• Welke eigenschappen heeft een interessant bedrijf?
    Focus je op bepaalde branches of specifieke groottes?
  • Welk gedrag moet een interessant bedrijf tonen op je website?
    Hoeveel pagina's of welke pagina's moet een bedrijf bezoeken?

Stap 2:
Gebaseerd op de vragen in stap 1 ga je aan de slag met het instellen van triggers. Navigeer naar "Triggers" in het menu en klik linksboven op "Nieuwe trigger".

Stap 3: Bepaal de regels waar een bedrijf aan moet voldoen om doorgestuurd te worden naar je CRM. In onderstaand voorbeeld willen we bijvoorbeeld alleen Nederlandse bedrijven met meer dan 5 medewerkers die onze tarieven pagina heeft bezocht door.

Stap 4
: Selecteer onder "Actie" het CRM-systeem die je in stap 1 hebt verbonden en bepaal wat je wilt doen met het bedrijf.

• Alleen nieuwe bedrijven aanmaken - Leadinfo maakt direct een nieuw bedrijf aan binnen je CRM-systeem.
  • Alleen verbinden met bestaande bedrijven - Leadinfo verbind alleen de websitebezoekers aan bestaande bedrijven binnen je CRM.
  • Maak een nieuw bedrijf aan of verbind een bestaand bedrijf - Leadinfo maakt een nieuw bedrijf aan of, wanneer het bedrijf al bestaat, verbindt Leadinfo het bedrijf aan een bestaand bedrijf in jouw CRM-systeem.

Goed om te weten πŸ“ Leadinfo kijkt naar verschillende datapunten om te zien of een bedrijf al binnen je CRM bestaat of niet. We kijken o.a. naar het domein, KvK-nummer of een telefoonnummer.

Stap 5:
Selecteer wie de eigenaar moet zijn van het bedrijf binnen je CRM en actieveer deze actie.

Stap 6: Vergeet niet om de trigger rechtsboven op te slaan.

In onderstaand voorbeeld willen we dat het bedrijf opnieuw wordt aangemaakt of wanneer het bedrijf al bestaat verbonden wordt met een bestaand bedrijf. Hierdoor worden de toekomstige websitebezoeken gedeeld als notitie binnen je CRM-systeem!

Hoe verbind ik bedrijven uit Leadinfo naar Close?

Nu je de koppeling hebt gemaakt, wordt er nog geen data doorgestuurd naar jouw Close-omgeving. Hiervoor moet je eerst een bedrijf koppelen aan Close. Dit kun je doen vanuit je inbox.

Stap 1: Ga naar het bedrijfsprofiel van het bedrijf die je wilt koppelen.

Stap 2: Klik rechtsboven op de knop "Koppel met Close.io"

Stap 3: Koppel het bedrijf aan Leadinfo

Stap 3a: Is het bedrijf al bekend in Close? Zoek dan het bedrijf op en klik op "Verbind".

Stap 3b: Wil je een nieuw bedrijf aanmaken in Close? Selecteer dan de juiste accountmanager, geef het bedrijf een naam en klik op "Maak aan en koppel".

Stap 4:
Je ziet het bedrijf direct terug in Close als Lead!

Welke informatie wordt er gedeeld?

Leadinfo deelt de volgende informatie met Close als er nieuwe lead wordt aangemaakt. Wanneer je een bedrijf koppelt, sturen wij geen bedrijfsinformatie mee!

• Bedrijfsnaam
  • Omschrijving
  • Telefoonnummer
  • website
  • Stad
  • Provincie
  • Postcode
  • Land
  • Adres

Good to know πŸ“ Wij kijken de gegevens van je CRM nooit zelf in. Het systeem heeft alleen de autorisatie nodig zodat Leadinfo de gegevens over kan zetten naar je CRM-omgeving.