Cookieless tracking

Leadinfo verbindt het IP-adres van je websitebezoekers met openbare bedrijfsdata. Hierdoor zie je precies welk bedrijf je website heeft bezocht. Om bedrijven te herkennen, plaatst Leadinfo geen cookies. Hiervoor gebruiken wij enkel het IP adres.

Naast het herkennen van websitebezoekers tonen wij ook de pagina's dat een bedrijf heeft bezocht. Voor deze analytische data plaatsen wij verschillende cookies. Deze cookies zijn cookies en worden niet gedeeld met andere partijen.

Je kunt ervoor kiezen om Leadinfo ook te gebruiken zonder cookies: cookieless Tracking. In dit artikel leggen we uit hoe cookieless tracking werkt en hoe je het kunt instellen binnen je account.

Wat is cookieless tracking?

Om inzicht te geven in het gedrag van je websitebezoekers plaatst Leadinfo twee cookies. Dankzij deze cookies krijg je inzicht in welke pagina's een bedrijf bezoekt en of het een eerste bezoek of herhaal bezoek is.

Wanneer je kiest voor cookieless tracking, plaatst Leadinfo geen cookies, maar brengen wij het gedrag in kaart op basis van de webbrowser.

Heeft cookieless tracking invloed op het gebruik van Leadinfo?

Ja. Cookieless tracking beïnvloedt het gebruik van Leadinfo op twee manieren:

1. Hoe accuraat de sessies zijn in bedrijfsprofielen
  2. Schermopnames

Sessies

Zonder cookies is het moeilijker om de verschillende sessie van een websitebezoeker te onderscheiden. Hierdoor is het mogelijk dat alle websitebezoeken in één sessie per dag getoond worden. Met cookies is het gemakkelijker om een onderscheid te maken van deze sessies.  Hierdoor heb je een duidelijker overzicht.

Schermopnames

Het is niet mogelijk om zowel schermopnames te gebruiken als cookieless tracking. Wanneer je gebruik wilt maken van schermopnames, moet je cookies activeren.

Goed om te weten📝: Cookieless tracking heeft geen invloed op de herkenning van je zakelijke website bezoekers.

Hoe stel ik cookieless tracking in?

Volg onderstaande stappen om cookieless tracking te installeren.

Stap 1: Log in Leadinfo en navigeer naar "Instellingen".

Stap 2: Selecteer aan de linkerkant onder "Trackers" welke trackingcode je wilt wijzigen.

Stap 3: Onder "Cookies" kun je cookies activeren of deactiveren.

Goed om te weten📝: Je kunt deze instelling op elk moment wijzigen. Daarbij is de wijziging direct doorgevoerd. Hiervoor hoef je je website niet aan te passen.