De LinkedIn export gebruiken

Dankzij onze LinkedIn Export functionaliteit vormt Leadinfo de basis van je retargeting campagnes. Door de data uit Leadinfo te gebruiken, kun je jouw advertenties richten op bedrijven die al eerder interesse hebben getoond in jouw product of dienst! En het mooie aan LinkedIn is, dat je jouw advertenties specifiek kunt richten op de decision makers.

In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je het LinkedIn Export kunt inzetten voor je LinkedIn Campagnes. Of bekijk onderstaand filmpje voor een uitgebreide uitleg!

Wat kan ik met de LinkedIn Export?

Met de LinkedIn Export functionaliteit download je een .csv bestand die direct geschikt is om te laden in jouw LinkedIn campagne. Geen gedoe meer met het knippen en plakken van informatie in het template van LinkedIn.

Aan de hand van het bestand gaat LinkedIn op zoek naar contacten die bij de bedrijven in het bestand werken. Deze contacten vormen dan jouw doelgroep voor jouw LinkedIn Campagne.

Waar laad ik de LinkedIn Export in?

Om LinkedIn campagnes op te zetten, moet je gebruik maken van LinkedIn Campaign Manager. Hier beheer je namelijk al jouw campagne en advertenties. Via onderstaande stappen, laad je binnen een paar minuten jouw LinkedIn Export in LinkedIn. In deze stappen gaan we ervan uit dat je al een account hebt

Stap 1. Ga naar de juiste campagne groep en selecteer de campagne. Mocht je nog geen campagne hebben ingesteld, kun je links boven op "Create campaign" klikken.

Stap 2. Bevestig hier welke "Campaign Group" je wilt gebruiken en klik vervolgens op "Next"

Stap 3. Bepaal welk doel jouw advertentie heeft.

Stap 4. Bepaal wie jouw doelgroep wordt. In deze stap laad je het bestand in die je uit Leadinfo hebt gedownload.

Selecteer onder "Who is your target audience?", "Audiences" en klik in het rechtermenu op "List Upload". Kies vervolgens "Company List" en klik rechtsbovenin op "Upload a list".

Stap 5. Geef jouw lijst een naam en laad hier de LinkedIn Export in. Het systeem gaat vervolgens op zoek naar contacten die bij de bedrijven werken. Afhankelijk van het aantal bedrijven kan het een paar uur duren voor het geladen is.

Vanaf hier kun je verder gaan met het instellen van jouw LinkedIn Campagne. Bekijk dit handige hulpartikel van LinkedIn voor meer informatie over hoe je jouw campagne instelt.

Hoe vind ik vergelijkbare bedrijven met de LinkedIn Export?

In bovenstaande stappen legden we uit hoe je de LinkedIn Export kunt gebruiken om bedrijven te re-targetten die jouw website al bezocht hebben. Je kunt de LinkedIn Export ook gebruiken om vergelijkbare bedrijven te vinden. Hiermee vind je dus compleet nieuwe leads!

Om dit in te stellen gaan verder bij stap 5.

Stap 6. Selecteer onder "Who is your target audience?", "Audiences" en klik in het rechtermenu op "Lookalike". Kies vervolgens rechtsboven "Create a look alike audience". Hier selecteer je de lijst je die je eerder geladen hebt.

Step 7: Klik vervolgens op "Create". LinkedIn gaat nu op zoek naar bedrijven die vergelijkbaar zijn met de bedrijven in jouw lijst. Het kan tot 48 uur duren voordat je doelgroep verwerkt is.