1. Helpcenter
  2. Problemen oplossen

De meest voorkomende problemen bij triggers oplossen

Triggers zijn de manier om de Leadinfo portal te automatiseren en daardoor tijd te besparen. Het komt vaak voor dat door kleine foutjes in de instellingen de triggers niet optimaal werken. In dit artikel bespreken we de meeste voorkomende problemen bij triggers en hoe je deze kunt oplossen.

Bekijk dit artikel wanneer je meer wilt weten over de verschillende regels binnen een trigger.

1. Mijn trigger werkt niet. Hoe kan dit?

Wanneer je trigger niet werkt, kan dit verschillende redenen hebben. Naast elke trigger zie je of de trigger aanstaat of niet. Een groen bolletje laat zien dat de trigger actief is en een grijs bolletje laat zien dat hij inactief is. Is je trigger inactief? Klik dan op je trigger en kijk onderaan naast de "Opslaan" knop of de trigger is ingeschakeld.

Let op: triggers werken niet met terugwerkende kracht. Wanneer je een trigger inschakelt, worden de acties pas uitgevoerd vanaf het moment dat de trigger live is en dat het bedrijf opnieuw op jouw website terecht komt.

2. Een websitebezoeker heeft toch een label ontvangen, terwijl dat niet moet. Waar ligt dit aan?

Je kunt triggers instellen die op basis van bepaalde regels automatisch bedrijven een label meegeven. Wanneer je deze regels niet strak heb ingesteld, kan het wel eens voor komen dat een bedrijf een label ontvangt terwijl dit niet moet. Let vooral op onderstaande instellen wanneer dit bij jou gebeurt:

• Sommige vs. alle

Wanneer je een trigger instelt met meer dan één regel moet je de keuze maken of de trigger afgaat wanneer alle regels waar zijn of wanneer sommige regels waar zijn.

Wanneer je alle selecteert, voert het systeem alleen een actie uit wanneer de websitebezoeker aan alle regels voldoet. Wanneer je sommige selecteert, voert het systeem alleen een actie uit wanneer één van de regels waar zijn.

• Alle bezoeken vs. huidig bezoek

Er zit een klein verschil tussen de regels "Alle bezoeken" en "Huidig bezoek".

Wanneer je een regel selecteert die geldt voor "Alle bezoeken" dan kijkt Leadinfo naar bezoeken die dat bedrijf ooit heeft gedaan. Er wordt dus ook de historie gekeken.

Wanneer je een regel selecteert die geldt voor "Huidig bezoek" dan kijkt het systeem enkel naar welke pagina's het bedrijf in dat bezoek heeft gedaan.

Voorbeeld:

Wanneer je een trigger instelt met de regel "URL in alle bezoeken" bevat "Contact", om automatisch een label toe te wijzen aan bedrijven, en het bedrijf bezoekt de pagina niet in het huidige bezoek, maar heeft de pagina in het verleden wel bezocht, dan ontvangt het bedrijf alsnog het label!

3. Ik kan geen Zap selecteren in de trigger

In de instellingen bij jouw trigger kun je geen specifieke trigger selecteren. Wanneer een bedrijf gedeeld wordt vanuit Leadinfo naar Zapier dan gaan alle Zaps af met het event type "Trigger".

Het is dus verstandig om 1 Zap aan te maken met het event type "Trigger". Wanneer je de trigger goed hebt ingesteld in Leadinfo stuurt Leadinfo automatisch de informatie door naar Zapier. Mocht er verder niets gebeuren dan is het goed om de instellingen in Zapier te bekijken. Ze bieden uitgebreide hulpartikelen om je hierbij te helpen.