1. Helpcenter
  2. Installatie van Leadinfo
  3. Manieren om Leadinfo te installeren

Hoe installeer ik de Leadinfo trackingcode op mijn BigCommerce website?

BigCommerce biedt de mogelijkheid om zelf bepaalde trackingcodes op je website te plaatsen. Hiervoor hoef je enkel onderstaande stappen te volgen.

Leadinfo tip 💡Maak je gebruik van Google Tag Manager? Dan raden we het aan om de trackingcode via Google Tag Manager te installeren.

Stap 1:
Kopieer de Leadinfo trackingcode uit de portal. Je vindt de trackingcode onder "Instellingen" en vervolgens klik je links op je website. Het gaat hier om de code onder "Handmatige installatie".

Stap 2:
Ga binnen het BigCommerce dashboard naar "Storefront" en selecteer "Script Manager".

Stap 3: Binnen Scrip Manager maak je een nieuw Script aan door op "Create a script" te klikken. Hier plak je tracking code uit stap 1 en vul je alle info in.

Name of Script: Vul hier een naam in.

Description: Geef een duidelijke omschrijving of laat het veld leeg.

Location page: Hier selecteer je "Head".

Select pages where script will be added: Bepaal of je de trackingcode wilt activeren op alle pagina's of specifieke pagina's van je website.

Script Type: Hier selecteer je "Script".
Script contents: Hier plak je de trackingcode uit stap 1!

Stap 4: Sla de wijzigingen op en de tracker staat direct live op de website.

Zodra je de tracker hebt geïnstalleerd, kun je van start met herkennen van je websitebezoekers. Je vindt een overzicht van je websitebezoekers in de Leadinfo Inbox.

Ben je net begonnen met Leadinfo? Dan krijg je toegang tot de rest van het portaal zodra wij het eerste bedrijf hebben herkend!