Hoe verbind ik bedrijven vanuit Leadinfo aan mijn CRM-systeem?

Door gebruik te maken van onze integraties kun je jouw CRM-systeem koppelen met Leadinfo. Hierdoor kun je de informatie van jouw websitebezoekers doorsturen naar jouw CRM. Dit is ideaal omdat jouw collega's niet elke keer in Leadinfo hoeven in te loggen voor informatie.

Voordat je informatie kunt delen, moet je eerst een bedrijf vanuit Leadinfo koppelen. Zodra je een bedrijf gekoppeld hebt, worden de websitebezoeken vanaf het moment van de koppeling gedeeld. De websitebezoeken worden dus gedeeld vanaf het moment dat de koppeling is gemaakt en het bedrijf weer op je website komt. Het werkt dus niet met terugwerkende kracht!

Zo koppel je bedrijven

Je kunt bedrijven op twee manieren koppelen aan je CRM-systeem. Dit kan handmatig via de inbox of automatisch via een trigger. Wanneer je automatisch leads wilt doorzetten, moet je wel Zapier koppelen aan Leadinfo. Meer informtie vind je verderop in dit artikel.

1. Handmatig - Via de inbox klik je op het bedrijf die je wilt koppelen. Vanuit het bedrijfsprofiel zie je rechtsboven 'Koppel met ###'. Wanneer je hier op klikt, kun je ervoor kiezen om het bedrijf te koppelen aan een bestaande klant in je CRM-systeem of kun je een nieuwe aanmaken.

2. Automatisch - Via triggers is het mogelijk om interessante leads automatisch door te zetten naar je CRM-systeem. Hiervoor heb je wel een Zapier account nodig die gekoppeld is aan je Leadinfo account. Onderstaand lees je hier meer over.

Automatisch leads doorzetten via Triggers

Via een trigger kun je interessante bedrijven automatisch koppelen aan bestaande bedrijven in jouw CRM systeem. Zodra het bedrijf gekoppeld is, wordt er vanaf dat moment informatie gedeeld tussen Leadinfo en jouw CRM-systeem.

1. Ga naar 'Triggers' in de portal. Hier kun je direct een nieuw trigger aanmaken.

2. Bepaal de voorwaarden waar de websitebezoeker aan moet voldoen.

3. Voeg bij actie 'Delen op Zapier' toe en selecteer de juiste 'Zap'. Heb je Zapier nog niet gekoppeld aan Leadinfo? Bekijk dan onderstaand hoe je Zapier koppelt.

4. Sla de trigger op!

Zapier koppelen

Heb je Zapier nog niet gekoppeld aan Leadinfo? Voer dan onderstaande stappen uit. Zodra je Zapier gekoppeld hebt, kun je bij Triggers 'Delen op Zapier' selecteren.

1. Ga naar 'Instellingen' in de portal en selecter onder 'Integraties' 'Zapier'

2. Klik op “Verbind met Zapier” en log in met je Zapier account.

3. Zoek bij het selecteren van een app op “Leadinfo”.

4. Selecteer het trigger event die je wilt gebruiken. Om Zapier te koppelen aan Trigger in Leadinfo moet je kiezen voor "trigger".

5. Klik op 'continue' en selecteer de optie om in te loggen bij Leadinfo.

6. Na het inloggen kun je kiezen voor de app waar de gegevens naartoe geschreven moeten worden. De instellingen hiervan zijn afhankelijk van de app die je kiest.