Salesforce integratie

Koppel Salesforce binnen een paar stappen aan Leadinfo. Hierdoor kun je gemakkelijk leads doorzetten vanuit Leadinfo naar jouw Salesforce omgeving en verkrijg je waardevolle inzichten over jouw websitebezoekers binnen jouw CRM.

Let op om de verbinding met Salesforce te kunnen maken moet je wel de mogelijkheid hebben om een API-koppeling te maken. Dit is niet standaard inbegrepen bij elk abonnement. Neem contact op met je Salesforce accountmanager voor meer informatie.

De voordelen van de integratie met Salesforce

Laten we eerst kijken naar de voordelen van de integratie voordat we beginnen met het instellen. Met de integratie kun je:

🔗 Websitebezoekers koppelen aan bestaande bedrijven binnen Salesforce.

🆕 Nieuwe bedrijven aanmaken in Salesforce vanuit Leadinfo.

💻 De bezochte pagina's van bedrijven doorsturen naar Salesforce.

Hierdoor kun je de informatie van Leadinfo integreren in je huidige sales flow.

Goed om te weten 📝 De pagina's die een bedrijf bezoekt, worden pas na het koppelen gedeeld. Het versturen van pagina's werkt niet met terugwerkende kracht.

Hoe koppel ik Salesforce aan Leadinfo?

1. Log in op de portal van Leadinfo en ga naar instellingen.

2. Selecteer onder integraties "Salesforce".

3. Klik hier op "Verbind met Salesforce".

4. Log in met je Salesforce gegevens! Wanneer je al ingelogd bent in jouw Salesforce omgeving zal Leadinfo de verbinding automatisch maken.

Let op: Je moet wel een account verbinden die de juiste rechten heeft in Salesforce!

Hoe verbind ik bedrijven uit Leadinfo met Salesforce?

Nu je de koppeling hebt gemaakt, wordt er nog geen data doorgestuurd naar jouw Salesforce-omgeving. Hiervoor moet je eerst een bedrijf koppelen aan Salesforce. Dit kun je doen vanuit je inbox.

1. Ga naar het bedrijfsprofiel van het bedrijf die je wilt koppelen

2. Klik rechtsboven op de knop "Koppel met Salesforce"

3. Koppel het bedrijf aan Leadinfo

3.a Is het bedrijf al bekend in Salesforce? Zoek dan het bedrijf op en klik op "Verbind".

3.b Wil je een nieuw bedrijf aanmaken in Salesforce? Selecteer dan de juiste accountmanager, geef het bedrijf een naam, selecteer of het bedrijf een Lead of een account is en klik vervolgens op "Maak aan en koppel".

4.
Je vindt het bedrijf direct terug als Lead of als account in Salesforce!

Welke informatie wordt er gedeeld?

Leadinfo deelt de volgende informatie met Salesforce wanneer er een nieuw bedrijf wordt aangemaakt:

• Bedrijfsnaam

• Website

• Omschrijving

• Telefoonnummer

• Accountmanager

• Adres

• Stad

• Provincie

• Postcode

• Land

• Lead source

• Aantal medewerkers

Goed om te weten:
Wij kijken de gegevens van je CRM nooit zelf in. Het systeem heeft alleen de autorisatie nodig zodat Leadinfo de gegevens over kan zetten naar je CRM-omgeving.