Leadbot instellen op basis van openingstijden

Het kan handig zijn om buiten openingstijden een andere (of géén) Leadbot variant te tonen. Bijvoorbeeld door de Leadbot te dupliceren en de belknop uit te schakelen.

Hoe doe je dit?

1. Kies de gewenste Leadbot, stel de Leadbot met de tekst dat je op dit moment gesloten bent en ga naar 'Voorwaarden'.
  2. Selecteer in het menu van de targeting 'Dag' is buiten maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag
  3. Kies 'Tijd' buiten 09:00 en 17:30
  4. Kies bij voorwaarden nog het segment, bijvoorbeeld: Alle website bezoekers
  5. Druk op 'Save' en de Leadbot staat ingesteld en wordt getoond buiten de aangegeven dagen en openingstijden.

Automatisch WhatsApp bericht buiten openingstijden

Ons advies is om buiten openingstijden wél de WhatsApp mogelijkheid aan te laten staan. Het zou kunnen dat jij, of je collega’s, niet in staat zijn om 's avonds berichten te beantwoorden. Hiervoor kan je een afwezigheidsbericht instellen in de WhatsApp Business app.

In de WhatsApp Business app kan je de openingstijden instellen.

Wanneer iemand buiten openingstijden een bericht stuurt kan je een automatisch antwoord instellen, bijvoorbeeld: “ Bedankt voor je bericht. Op dit moment zijn we gesloten. De eerstvolgende werkdag zullen we je vraag beantwoorden. Vriendelijke groet, team Leadinfo

Ook is het natuurlijk mogelijk om buiten openingstijden een Leadbot variant met een ander nummer in te stellen. Zodat je een bepaalde contactpersoon aan kan wijzen voor een weekend- of avond shift.

Nieuwe Leadbot aanmaken

Maak eerst een Leadbot aan waarvoor je een conditie in wilt stellen. Hierin heb je 2 opties:

1. Voeg een nieuwe template toe aan je Leadbot overzicht
  2. Dupliceer een van je huidige Leadbots

Template Libary ENG - 2