Moet ik bezoekers toestemming vragen voordat ik Leadinfo mag gebruiken?

Wanneer je een dienst gebruikt zoals Leadinfo dien je altijd zelf te beoordelen op welke wettelijke basis voor het verwerken van data gebaseerd wordt. Voor Leadinfo is de dataverwerking het verzamelen van IP-adressen van een websitebezoeker en het koppelen van het IP-adres in de database van Leadinfo.

Het gebruik van Leadinfo is daarom vaak gebaseerd op:

1. Expliciete toestemming van je websitebezoeker of
  2. de legitieme interesse van de gegevensverwerker

Het is aan de gebruiker om te bepalen welke optie het beste past bij jouw bedrijf. Je kunt ervoor kiezen om toestemming te vragen aan je bezoekers om de informatie te verwerken die zij achter laten wanneer ze jouw website bezoeken. Dit betekent dat je de Leadinfo trackingcode alleen activeert wanneer jouw bezoeker hier toestemming voor heeft gegeven. Deze toestemming verzamel je gemakkelijk via een cookie banner oplossing. Hier maken veel bedrijven al gebruik van.

Maar je kunt er ook voor kiezen om het verwerken van de informatie te baseren op legitieme interesse. In dit geval heb je geen toestemming nodig van je bezoeker. Marketing en statistieke doeleinden zijn in sommige gevallen gebaseerd op legitieme interesse. Leadinfo gebruikt daarbij alleen beperkt persoonlijke data. Hierin wordt op de juiste manier rekening gehouden met privacy.

Let op: Wanneer je gebruik maakt van de functie HubSpot Contact Herkenning raden we je aan om expliciet toestemming te vragen van je bezoekers.

Hoe werkt de herkenning?

Leadinfo herkent bedrijven op basis van hun IP-adres. Wanneer een bezoeker je website bezoekt via een zakelijk IP-adres zal Leadinfo het IP-adres koppelen aan een bedrijf.

De database van Leadinfo bevat enkel IP-adressen die verbonden zijn aan bedrijven. Hierdoor vindt de herkenning enkel plaats wanneer de bezoeker via een zakelijk IP-adres de website bezoekt. Leadinfo voert de verwerking uit als gedeeld met de klant. Het verwerken van data wordt omschreven in de verwerkersovereenkomst die afgesloten is tussen Leadinfo en haar klanten.

Hoe voeg ik Leadinfo toe aan mij cookie beleid?

Wanneer je ervoor kiest om de toestemming van bezoekers te verzamelen, kun je Leadinfo gemakkelijk toevoegen aan je cookie banner. Onderstaande artikelen leggen stap voor stap uit hoe je Leadinfo toevoegt.