Monday integratie

Koppel binnen een paar klikken Leadinfo aan je Monday omgeving

Koppel Monday met Leadinfo zodat je gemakkelijk leads kunt doorzetten. Zodra je de koppeling hebt gemaakt, worden de toekomstige websitebezoeken als een notitie binnen het bedrijfsprofiel geplaatst. Hierdoor heb je vanuit Monday ook inzichten in de websitebezoeken van je contacten.

In dit artikel bespreken we:

De voordelen van de integratie met Monday

Laten we eerst kijken naar de voordelen van de integratie voordat we beginnen met koppelen. Met de integratie kun je:

🔗 Websitebezoekers koppelen aan bestaande bedrijven binnen Monday.

🆕 Nieuwe bedrijven aanmaken in Monday vanuit Leadinfo.

💻 De bezochte pagina's van bedrijven doorsturen naar Monday.

Hierdoor kun je de informatie van Leadinfo integreren in je huidige sales flow.

Goed om te weten 📝  Wanneer je een bedrijf koppelt, wordt het laatste bezoek doorgestuurd naar Monday. De toekomstige bezoeken, worden altijd gedeeld.

Hoe koppel ik Monday aan Leadinfo?

Stap 1:
    Voordat je de integratie instelt, moet je Leadinfo als applicatie toevoegen binnen Monday. Je kunt hier de applicatie downloaden. Zorg er wel voor dat je ingelogd bent bij Monday.

Wanneer je de bovenstaande stap hebt gevolgd vind je vervolgens Leadinfo tussen jouw geïnstalleerde applicaties.

Stap 2: Log in bij de Leadinfo Portal en navigeer naar "Instellingen".

Stap 3: Selecteer vanuit je Instellingen "Monday" in de lijst met integraties en klik op "Verbind met Monday". Zorg ervoor dat je ingelogd bent bij Monday om de koppeling soepel te laten verlopen.

Stap 4:
    Zodra je Monday gekoppeld hebt aan Leadinfo kun je de instellingen bepalen van je integraties. Bepaal:

• Of je automatisch de websitebezoekers wilt linken aan bestaande bedrijven binnen je CRM;
    • Of je automatisch de bezochte pagina's wilt delen als notities binnen een bedrijfsprofiel;
    • In welke taal de noties geplaatst moeten worden.

Hoe stuur ik leads automatisch door naar Leadinfo?

Nu je de koppeling hebt gemaakt, wordt er nog geen data doorgestuurd naar jouw Monday omgeving. Hiervoor moet je eerst een bedrijf koppelen aan Monday, dit kan handmatig, maar ook automatisch. Onderstaande stappen leggen uit hoe je bedrijven automatisch kunt verbinden met Monday:

Stap 1: Denk na over wat voor jou een interessant websitebezoeker is en welke je door zou willen sturen naar Monday. Gebruik onderstaande vragen om een duidelijk beeld te krijgen van de bedrijven die interessant voor je zijn:

• Welke eigenschappen heeft een interessant bedrijf?
      Focus je op bepaalde branches of specifieke groottes?
    • Welk gedrag moet een interessant bedrijf tonen op je website?
      Hoeveel pagina's of welke pagina's moet een bedrijf bezoeken?

Stap 2:
    Gebaseerd op de vragen in stap 1 ga je aan de slag met het instellen van triggers. Navigeer naar "Triggers" in bovenin de menubalk en klik vervolgens linksboven op "Nieuwe trigger".

Stap 3: Bepaal de regels waar een bedrijf aan moet voldoen om doorgestuurd te worden naar je CRM. In onderstaand voorbeeld willen we bijvoorbeeld alleen Nederlandse bedrijven met meer dan 5 medewerkers die onze tarieven pagina heeft bezocht door.

Stap 4
    : Selecteer onder "Actie" het CRM-systeem die je in stap 1 hebt verbonden en bepaal wat je wilt doen met het bedrijf.

• Alleen nieuwe bedrijven aanmaken - Leadinfo maakt direct een nieuw bedrijf aan binnen je CRM-systeem.
    • Alleen verbinden met bestaande bedrijven - Leadinfo verbind alleen de websitebezoekers aan bestaande bedrijven binnen je CRM.
    • Maak een nieuw bedrijf aan of verbind een bestaand bedrijf - Leadinfo maakt een nieuw bedrijf aan of, wanneer het bedrijf al bestaat, verbindt Leadinfo het bedrijf aan een bestaand bedrijf in jouw CRM-systeem.

Goed om te weten 📝 Leadinfo kijkt naar verschillende datapunten om te zien of een bedrijf al binnen je CRM bestaat of niet. We kijken onder andere naar het domein, KvK-nummer of een telefoonnummer.

Stap 5:
    Selecteer wie de eigenaar moet zijn van het bedrijf binnen je CRM en activeer deze actie.

Stap 6: Vergeet niet om de trigger rechtsboven op te slaan!

In onderstaand voorbeeld hebben we de actie eraan verbonden dat het bedrijf opnieuw wordt aangemaakt, of wanneer het bedrijf al bestaat verbonden wordt met een bestaand bedrijf. Hierdoor worden de toekomstige websitebezoeken gedeeld als notitie binnen je CRM-systeem!

Hoe verstuur ik bedrijven uit Leadinfo naar Monday?

Nu je de koppeling hebt gemaakt, wordt er nog geen data doorgestuurd naar jouw Monday omgeving. Hiervoor moet er eerst een bedrijf gekoppeld worden aan Monday. Dit kun je doen vanuit je inbox.

Stap 1: Ga naar het bedrijfsprofiel van het bedrijf die je wilt koppelen.

Stap 2: Klik rechts boven op de knop "Koppel met Monday".

Stap 3: Selecteer naar welke bord je de lead wilt sturen en klik op "Delen met Monday".

Stap 4: Je ziet het bedrijf direct terug binnen Monday!

Welke informatie wordt er gedeeld?

Leadinfo deelt de volgende informatie met Monday:

• Adres

• Aantal medewerkers
    • Portal link