Problemen met Zapier oplossen

Je hebt ein-de-lijk Leadinfo geautomatiseerd met Zapier, maar tot je grote verrassing wordt de data niet doorgezet naar je CRM-systeem of andere applicatie. Je hoeft je geen zorgen te maken. Meestal is het maar een kleine instelling die je moet aanpassen.

Dit hulpartikel loopt langs verschillende stappen om problemen met Zapier op te lossen. Voordat we kunnen starten, moeten we eerst weten waar we de instellingen moeten aanpassen.

Bekijk waar het probleem ligt

Om te zien waar het probleem ligt, moet je kijken of Leadinfo de data verstuurd heeft naar Zapier of niet. Log in op Zapier en navigeer naar Zap History. Vanuit hier klik je op "Zap Runs".

Hier zie je een lijst van alle Zaps en de status van de Zap. Vervolgens kun je filter op datum, naam of applicatie om de juiste Zap snel te vinden.

Wanneer Leadinfo de data heeft doorgestuurd naar Zapier, zie je dat de taak succesvol was of dat er een error heeft plaatsgevonden. Dit betekent dat het probleem binnen Zapier ligt of de applicatie die verbonden. Volg deze stappen om het probleem op te lossen.

Wanneer Leadinfo geen data heeft gestuurd naar Zapier moet je de instellingen binnen Leadinfo bekijken. Bekijk deze stappen om Zapier problemen op te lossen in Leadinfo.

Problemen oplossen in Zapier

Loop je instellingen na in Zapier. Zorg ervoor dat de instellingen binnen Zapier goed staan. Heb je de juiste stappen ingesteld? Klopt je filter als die is ingesteld? Heb je, je Zap aangezet.

Have you tried turning it on and off again? Het klinkt misschien gek maar Zapier raadt het aan om je Zap aan en uit te doen om de Zap te "rebooten". Negen van de tien keer lost dit het probleem op.

Verbind je Apps opnieuw door binnen Zapier te navigeren naar "My Apps". Hier vind je een lijst van alle applicaties die verbonden zijn met Zapier. Klik op applicatie die je opnieuw wilt verbinden. Vervolgens klik je op de bestaande connectie en selecteer je "Reconnect".

Problemen oplossen in Leadinfo

Bekijk of het juiste account gekoppeld is aan Leadinfo door te navigeren naar "Instellingen" in de Leadinfo portal. Klik op "Zapier" onder integraties en bekijk of jouw Zapier account gekoppeld is. Zie je jouw account niet in de lijst staan? Dan moet je Leadinfo verbinden met Zapier. Dit hulpartikel legt uit hoe je dat kun doen.

Vink "Delen op Zapier" aan wanneer je de informatie wilt doorsturen via een trigger. De trigger stuurt alleen informatie door naar Zapier als deze knop aan staat. Je vindt deze instelling onder "Actie" in je trigger.