Wat is het Lead Gen Form?

Het Lead Gen Form is een stukje software waar we erg trots op zijn. Met het Lead Gen Form kun je jouw zakelijke websitebezoekers persoonlijk begroeten wanneer zij op jouw website komen. Via het formulier kunnen zij gemakkelijk een terugbel of e-mailverzoek achterlaten.

Onderstaand zie je een voorbeeld van het Lead Gen Form die wij op onze eigen website hebben geplaatst. Zoals je ziet, kun je in het formulier de bedrijfsnaam en het telefoonnummer van jouw zakelijke websitebezoeker verwerken. Hierdoor wordt de stap om een gegevens achter te laten nog kleiner!

Gebruik maken van het Lead Gen Form

Het Lead Gen Form is gemakkelijk in te stellen via onze portal. Klik in de menubalk op "Lead Gen Forms". Hier vind je de set-up pagina van het Lead Gen Form. Om gebruik te maken van onze Lead Gen Forms hoef je niets extra's te installeren op je website!

De instellingen van Lead Gen Form bestaat uit:

Uitstraling

Stel bij "uitstraling" de algemene instellingen over het formulier in. Zoals wat de aanvraag van het formulier moet zijn (terugbellen of terug mailen), of het zichtbaar moet zijn voor mobiele bezoekers, en hoe land de vertraging moet zijn voordat het formulier getoond wordt.

Je kunt ook instellen of het formulier getoond moet worden aan websitebezoekers die wij niet kunnen herkennen. Wanneer je "Toon" hebt geselecteerd, moet je er wel voor zorgen dat je tekst instelt voor bedrijven die niet herkend worden.

Tot slot kun je bij "Uitstraling" ervoor kiezen om dat Leadinfo branding weg te halen uit het formulier. De kosten hiervan verschilt per account. In de portal vind je wat de kosten voor jouw account zullen zijn.

Positionering

Bij "positionering" bepaal je waar het formulier op jouw website getoond wordt. De meeste bedrijven kiezen voor linksonder of rechtsonder.

Tekst

Bij "Tekst" kun je de tekst aanpassen die in het formulier weergeven wordt. Door de labels "Company", "Phone number", "City" en "E-mail" te slepen naar de plek waar jij ze wil hebben, word het dus een persoonlijke pop-up.

• Company: Hiermee wordt het bedrijfsnaam ingeladen. Je ziet in bijvoorbeeld in het voorbeeld dat er "Hi Leadinfo" staat. In de onderstaande afbeelding staat op die positie dus "Company", zodat er een persoonlijke begroeting gegeven word.

• Phone Number: Hiermee wordt het telefoonnummer van het bedrijf geladen. Deze is dus in de knop geplaatst bij het voorbeeld, zodat de klant niet het eigen telefoonnummer hoeft op te zoeken en het een kleine stap is om een terugbelverzoek achter te laten.

• City: Dit kun je gebruiken voor bijvoorbeeld "We hebben goede herkenning in Rotterdam". Dit zorgt er dus voor dat je specifieke plaatsen kunt verwerken in je Lead Gen Form.

• E-mail: Dit is handig bij een e-mailverzoek. Daardoor ziet de klant gelijk het e-mailadres van het bedrijf staan waardoor de stap om de knop aan te klikken nog kleiner is en je meer leads creëert.

Zie hieronder een voorbeeld van een e-mailverzoek.

En uiteindelijk ziet het er in de pop-up zo uit:

Wanneer je het formulier toont aan niet herkende bedrijven is het belangrijk om ook tekst bij "Niet herkend bedrijf" in te vullen. Anders kan het Lead Gen Form namelijk niet opgeslagen worden. Dit kopje is bedoeld voor bezoekers op je website die niet herkend worden. Hier kun je dus niet de tags gebruiken omdat we die gegeven niet hebben.

Talen beheren

Onder tekst kun je ook de verschillende talen instellen voor het Lead Gen Form. Klik rechts in het menu op "Talen beheren". Selecteer hier de talen die je wilt gebruiken. Klik vervolgens op de nieuwe taal die je hebt toegevoegd en vul hier vervolgens de tekst in voor de juiste taal.

Het formulier bepaalt op basis van de instellingen van de webbrowser welke taal weergeven wordt. Heb je maar één taal ingesteld, dan wordt alleen die taal getoond aan jouw websitebezoekers.

Kleur

Personaliseer het formulier via het kopje "Kleur". Hier kun je geheel naar eigen wens de kleuren kiezen voor je Lead Gen Form. Door "Geavanceerde kleuropties" te selecteren kun je nog verder de kleuren aanpassen waardoor je het geheel naar eigen smaak kunt aanpassen.

De kleuren van het formulier wordt direct ingesteld op basis van de kleuren van jouw website. Hierdoor wordt het formulier direct in de juiste huisstijl getoond.

Actie

Bij "Actie" kies je wie een notificatiemail moet ontvangen wanneer iemand het formulier heeft ingevuld. Je kunt hier meerdere e-mailadressen invullen.

Zet het formulier live!

Wanneer je alles goed hebt ingevuld en het formulier ingeschakeld hebt, kun je het formulier opslaan!

Vanaf nu staat het Lead Gen Form op je website. Je kunt gebruik gaan maken en nog meer Leads creëren! Kom je er na deze handleiding nog niet uit? Neem dan gerust contact op!