Kan ik de widget besturen door middel van javascript?

Het is mogelijk om een widget variant te activeren doormiddel van Javascript in bijvoorbeeld een knop op de website. Zo kan je bijvoorbeeld op je website de knop ‘offerte aanvragen’ tonen. Als iemand op deze knop drukt, dan activeert en opent het offerteaanvraag formulier automatisch.

Javascript - Leadbot Leadinfo

Andere voorbeelden van hoe je dit kunt inzetten zijn:

• Inschrijven nieuwsbrief
  • Download whitepaper
  • Neem contact op
  • Maak een afspraak

Hoe doe je dit?

Voeg een javascript link toe aan de button
1. Maak eerst de Leadbot die je via Javascript wilt aansturen in je Leadinfo account en sla de widget op. Stel de conditie in op een pagina waar je de widget wilt hebben, wanneer je de widget alleen wilt gebruiken achter een button vul dan een niet bestaande pagina in.

Na het opslaan wordt er namelijk een 'Widgetkey' aangemaakt die je kan gebruiken in de link van Javascript.

2. Open jouw website builder en ga naar de button waar je de link aan toe wilt voegen.

3. Voeg het volgende toe aan de button:
javascript:leadinfo.widget.activate("Widgetkey", true);

Op de plek van 'Widgetkey' plaats je de Key van jouw gemaakte Leadbot die je achter de button wilt plaatsen.

De javascript code met de widget uit de onderstaande afbeelding wordt dan:
javascript:leadinfo.widget.activate("li_lgf_9694", true);

Widgetkey leadbot

Het is hierbij belangrijk om de juiste key van jouw bot te gebruiken.
Link: Waar vind ik de key van mijn Leadbot?

Voor het oproepen van een Leadbot via een link kan je de volgende handleiding gebruiken: