1. Helpcenter
  2. Van start met Leadinfo
  3. Stap 4: Ontvang e-mail rapportages van websitebezoekers

Stel e-mail rapportages in voor interessante leads

Maak eenvoudig rapportages aan om op de hoogte te blijven van relevante websitebezoekers

Wil jij op de hoogte gebracht worden wanneer die interessante lead jouw website bezoekt? Het liefst direct in je mailbox zodat jij of jouw sales collega's deze bedrijven gemakkelijk op kunnen volgen? Dit stel je gemakkelijk in via Leadinfo Rapportages. Stel e-mail rapportages in die je dagelijks, wekelijks of maandelijks ontvangt.

In dit artikel bespreken we:

Stel de rapportage in

Stap 1: Definieer het segment.

Om een rapportage in te stellen moet er eerst bepaald worden welke bedrijven er precies doorgestuurd moeten worden. Hiervoor kun je kiezen uit verschillende segmenten:

1. Alle bedrijven
  2. Specifieke bedrijven gebaseerd op regels

Wanneer je specifieke bedrijven kiest, moet je eerst de regels instellen waar de websitebezoeker aan moet voldoen om meegenomen te worden in je rapportage:

Stap 2: Stel de regels in voor specifieke bedrijven.

Wanneer je ervoor kiest om specifiek bedrijven door te sturen, is het goed om na te denken over de regels waar een bedrijf aan moet voldoen. Deze regels zijn gebaseerd op de eigenschappen van een bedrijf of het gedrag dat het bedrijf toont op je website.

Een kort voorbeeld. Wanneer je collega verantwoordelijk is voor de DACH-regio en bedrijven alleen interessant zijn wanneer ze meer dan 5 medewerkers hebben, meer dan 2 pagina's bezocht hebben en niet het label 'klant' hebben, kun je de regels als onderstaande manier instellen.

Nu worden alle bedrijven die voldoen aan onderstaande regels meegenomen in je email rapportage!

➡️ Wil je meer weten over hoe je regels instelt? Bekijk dan dit hulpartikel voor meer info.

Step 3: Stel je e-mail in.

Wanneer je de regels bepaald hebt, kun je beginnen met het instellen van de e-mail. Vul hiervoor de benodigde informatie.

• Ontvangers: Wie moet de email rapportage ontvangen? Je kunt ook mailadressen toevoegen van collega's die geen Leadinfo account hebben.
  • Onderwerp: Welk onderwerp moet de mail hebben. Bedenk een duidelijke titel die opvalt tussen andere e-mails.
  • Bericht: Voeg een kort bericht toe om de ontvanger te informeren over de e-mail.
  • Taal: Je kunt de taal van e-mail aanpassen in 8 verschillende talen!

Step 4: Bepaal wanneer en hoe vaak je de e-mail wilt versturen.

Bepaal de frequentie van de email rapportage. Je kunt de rapportage dagelijks, wekelijks, tweewekelijks of maandelijkst sturen. In de rapportage vind je alle bedrijven die voldoen aan de regels in de afgelopen periode.

Een kort voorbeeld. Wanneer je ervoor kiest om je wekelijkse rapportage op maandag te ontvangen, ontvang je een rapportage met alle bedrijven die aan regels voldeden tussen vorige week zondag en afgelopen zondag.

Stap 5: Voeg een bijlage toe.

De laatste stap om je rapportage in te stellen. Selecteer of je wel of geen bijlage wilt ontvangen met extra informatie. Je kunt een Excel bestand of een Csv-bestand toevoegen als bijlage.

Om de bedrijfsinformatie te wijzigen of meer informatie toe te voegen aan het bestand klik je op de "Kolommen" knop. Hier selecteer je de bedrijfsinformatie die je wilt meesturen in het bestand.

En dat is het. Binnen 5 stappen heb je jouw e-mail rapportage ingesteld.

Rapportage kopiëren

Je eerste rapportage staat live! Om eenvoudig nieuwe rapportages aan te maken, dupliceer je deze. In het overzicht van rapportages kun je deze dupliceren als een nieuwe rapportage of als een nieuwe trigger. Wijzig de regels of de tekst aan naar jouw wensen, en je hebt meteen een tweede rapportage in gebruik.

Dupliceer als nieuwe rapportage

Stap 1: Navigeer naar de rapportage welke je wilt dupliceren en selecteer "Acties".

Stap 2: Klik vervolgens op "dupliceer als rapport" in het submenu.

Stap 3: Een nieuwe rapportage is aangemaakt. Deze vind je terug bovenaan in het overzicht van jouw rapportages.

Dupliceer als nieuwe trigger

Stap 1: Navigeer naar de rapportage welke je wilt dupliceren en selecteer "Acties".

Stap 2: Klik vervolgens op "dupliceer als trigger" in het submenu.

Stap 3:
Je wordt automatisch doorverwezen naar het overzicht van jouw triggers. Hier vind je de nieuwe trigger die je zojuist hebt aangemaakt.

Heb je hulp nodig bij het instellen van rapportages? Neem dan contact op met support via support@leadinfo.com of stuur een chat!