Identificér leads fra din marketingkampagner

OBS: Vi gør opmærksom på, at der er kommet nye retningslinjer fra Datatilsynet vedrørende brug af Google Analytics.

Uanset om du kører Google Ads, Facebook Ads eller e-mailkampagner, vil du gerne vide, hvilke virksomheder der har besøgt dig gennem hvilke kanaler/kampagner. Google Analytics vil hjælpe dig med at identificere kilden bag den indkommende trafik. Men Leadinfo vil gerne tage dig skridtet videre ved at hjælpe dig med at identificere de virksomheder, der har klikken på dine kampagner! Det gør det muligt for dig at følge op på disse virksomhed og øge din ROI for betalte medier. 💰 📈

Opsæt triggers baseret på din kampagne

Triggers tillader dig at tildele tag til en bestemt virksomhed helt automatisk. I denne artikel giver vi dig en step-by-step forklaring på, hvordan du kan opsætte dette på virksomheder, der har besøgt din hjemmeside gennem en kampagne. Vi ser på følgende kampagnetyper:

1. Google Ads

2. Bing Ads

3. Facebook Ads

4. E-mail kampagner

5. Andre kampagner

Google Ads

For at spore konverteringsrate og performance af kampagnerne tilføjer Google et unikt Google Click ID (gclid) til alle URL'er i dine ads. Du kan bruge denne gclid til at identificere virksomheder, som har besøgt din hjemmeside via en Google Ad.

Step 1: Lav et tag, der gør det muligt for dig øjeblikkeligt at se, hvor virksomheden kom fra. F.eks. "Google Ads". Læs mere om, hvordan du laver tags her i vores Hjælpecenter.

Step 2: Giv din trigger et unikt navn som f.eks. "Google Ads"

Step 3: Under regler skal du vælge "URL på nuværende session" Husk at indtaste "gclid" under "indeholder".

Step 4: Under "Handling" skal du vælge "Tildel tag" og vælge fra det tag, som du lavede i step 1.

Step 5: Gem din trigger!

Fra dette øjeblik vil virksomheder, der har besøgt din hjemmeside via en Google Ad modtaget tagget "Google Ads". OBS: Din trigger virker ikke med tilbagevirkende kraft.

Bing Ads

For at spore konverteringsrate og performance af kampagnerne tilføjer Bing et unikt Microsoft Click ID (MSCLKID) til alle URL'er i dine ads. Du kan bruge denne MSCLKID til at identificere virksomheder, som har besøgt din hjemmeside via en Bing Ad. Læs her hvordan du aktiverer MSCLKID.

Step 1: Lav et tag, der gør det muligt for dig øjeblikkeligt at se, hvor virksomheden kom fra. F.eks. "Bing Ads". Læs mere om, hvordan du laver tags her i vores Hjælpecenter.

Step 2: Giv din trigger et unikt navn som f.eks. "Bing Ads"

Step 3: Under regler skal du vælge "URL på nuværende session" Husk at indtaste "MSCLKID" under "indeholder".

Step 4: Under "Handling" skal du vælge "Tildel tag" og vælge fra det tag, som du lavede i step 1.

Step 5: Gem din trigger!

Fra dette øjeblik vil virksomheder, der har besøgt din hjemmeside via en Bing Ad modtaget tagget "Bing Ads". OBS: Din trigger virker ikke med tilbagevirkende kraft.

Facebook Ads

For at spore konverteringsrate og performance af kampagnerne tilføjer Bing et unikt Facebook Click ID (fbclid) til alle URL'er i dine ads. Du kan bruge denne MSCLKID til at identificere virksomheder, som har besøgt din hjemmeside via en Facebook Ad.

Step 1: Lav et tag, der gør det muligt for dig øjeblikkeligt at se, hvor virksomheden kom fra. F.eks. "Facebook Ads". Læs mere om, hvordan du laver tags her i vores Hjælpecenter.

Step 2: Giv din trigger et unikt navn som f.eks. "Facebook Ads"

Step 3: Under regler skal du vælge "URL på nuværende session" Husk at indtaste "fbclid" under "indeholder".

Step 4: Under "Handling" skal du vælge "Tildel tag" og vælge fra det tag, som du lavede i step 1.

Step 5: Gem din trigger!

Fra dette øjeblik vil virksomheder, der har besøgt din hjemmeside via en Facebook Ad modtaget tagget "Facebook Ads". OBS: Din trigger virker ikke med tilbagevirkende kraft.

Brug UTM-tags til at identificere trafik fra e-mail eller andre kampagnetyper

Det er ikke alle betalte medier, der tilføjer unikke Click ID til URL'en. For stadig at spore virksomheder der kommer fra en LinkedIn-kampagne eller en e-mailkampagne, skal du anvende UTM-tags. UTM-tags (Urchin Tracking Modules) er tags, der bliver tilføjet i enden af en URL. Det bliver som oftest brugt il at måle effektiviteten af digitale marketingkampagner i Google Analytics. Du kan bruge det til at spore virksomheder i LEadinfo, som har besøgt hjemmesiden via en bestemt kampagne.

Der er fem forskellige UTM-tags. Vi har her fremhævet de tre vigtigste:

• Kampagnekilde - Dette tag anvendes til at identificere kilden, som er linket til URL'en.
    F.eks. utm_source=LinkedIn
  • Kampagnemedie - Dette tag anvendes til at identificere det medie, som er linket til URL'en.
    F.eks. utm_medium=ads
  • Kampagnenavn - Dette tag anvendes til at identificere kampagnenavnet, som er linket til URL'en.
    F.eks. utm_campaign=summer

Din URL vil herefter se sådan her ud:
www.example.io/?utm_source=LinkedIn&utm_medium=ads&utm_campaign=summer

For at lave dit eget UTM-Tag kan du bruge dette værdifulde Google-redskab eller tage et kig på de mange muligheder med UTM-tags her.

Opsætning af trigger

Baseret på den URL du har lavet, kan du ligeledes lave en trigger. Det gør du således:

Step 1: Lav et tag, som øjeblikkeligt giver dig mulighed for at se, hvor en virksomhed kommer fra.  F.eks. "LinkedIn Sommerkampagne". Læs mere om tag her i vores Hjælpecenter.

Step 2: Giv din trigger et unikt navn som f.eks. "LinkedIn Kampagne".

Step 3: Under regler skal du vælge "URL for nuværende session". Vær sikker på, at du har valgt "indeholder" og udfyldt en af UTM-tagsene.  F.eks. "utm_kampagne=sommer"

Step 4: Under "Handling" skal du vælge "Tildel tag" og i dropdown-menuen vælge fra det tag, som du lavede under step 1.

Step 5: Gem din trigger!

Nu kan du nemt identificere virksomheder, der er kommet til din hjemmeside via en bestemt kampagne!