Maak je al gebruik van Google Tag Manager? Dan raden we het aan om de tracking code van Leadinfo via Google Tag Manager te installeren. Via onderstaande stappen kun je snel beginnen met het herkennen van jouw zakelijke website bezoekers en van start gaan met het generen van kwalitatieve leads via jouw website! 🚀

Stap 1: Kopieer de tracking code

Kopieer de trackingcode vanuit de portal. Je vindt de trackingcode van jouw website in de portal onder "instellingen".

Stap 2: Maak een tag aan in Google Tag Manager

Ga naar je Google Tag Manager account en selecteer de juiste container. In je account klik je in het menu links op ‘Tags’. Klik rechtsboven op “nieuw” en geef je tag een herkenbare naam, zoals Leadinfo Tag. Kies uit de lijst met tags "aangepaste html". Hier kun je nu de gekopieerde code uit stap 1 plakken.

Stap 3: Koppel een ‘all pages’ trigger aan de tag

Om ervoor te zorgen dat je tag actief wordt, moet je de tag koppelen aan een trigger. Selecteer de ‘All Pages’ trigger wanneer je wilt dat leadinfo actief is op alle pagina’s van jouw website. Wanneer je Leadinfo alleen actief wilt hebben op een paar pagina’s moet je zelf een aangepaste trigger maken. Sla vervolgens de trigger op.

Stap 4: Publiceer de nieuwe versie

Je kunt bijna van start gaan met het herkennen van bedrijven op je website. Je hoeft nu alleen nog maar de nieuwste versie van de container live te zetten. Dit doe je door rechtsboven op ‘Verzenden’ te klikken en de wijzigingen te publiceren. Let er wel op dat de code van de container achter <head> van je website moet staan. Stond de container al live?

En je bent klaar! Vanaf nu kun je bedrijven herkennen op jouw website. Wil je zeker weten dat je de tag en trigger goed ingesteld hebt in Google Tag Manager? Test het dan eerst door rechtsboven op ‘Voorbeeld’ te klikken.