Capsule CRM integratie

Koppel Capsule binnen een paar stappen aan Leadinfo. Hierdoor kun je gemakkelijk leads doorzetten vanuit Leadinfo naar jouw Capsule-omgeving en verkrijg je waardevolle inzichten over jouw websitebezoekers binnen jouw CRM.

Je kunt vanuit Leadinfo bedrijven koppelen aan een bestaand bedrijf in Capsule of je kunt een nieuw bedrijf aanmaken in Capsule. In dit hulpartikel leggen we uit hoe je de koppeling maakt en bedrijven doorzet naar Capsule!

In dit artikel bespreken we:

De voordelen van de integratie met Capsule

Laten we eerst kijken naar de voordelen van de integratie voordat we beginnen met het instellen. Met de integratie kun je:

🔗 Websitebezoekers koppelen aan bestaande bedrijven binnen Capsule.

🆕 Nieuwe bedrijven aanmaken in Capsule vanuit Leadinfo.

💻 De bezochte pagina's van bedrijven doorsturen naar Capsule.

Hierdoor kun je de informatie van Leadinfo integreren in je huidige sales flow.

Goed om te weten 📝 De pagina's die een bedrijf bezoekt, worden pas na het koppelen gedeeld. Het versturen van pagina's werkt niet met terugwerkende kracht.

Hoe koppel ik Capsule aan Leadinfo?

Stap 1: Log in op de portal van Leadinfo en ga naar instellingen.

Stap 2: Selecteer onder integraties "Capsule".

Stap 3: Klik op "Verbind met Capsule".

Stap 4: Log in met je Capsule gegevens en geef Leadinfo toestemming om toegang te krijgen tot je Capsule-omgeving.

Let op:
Je moet wel een account verbinden die de juiste rechten heeft in Capsule!

Stap 5: Zodra je Capsule gekoppeld hebt aan Leadinfo kun je de instellingen bepalen van je integraties. Bepaal:
  • Of je automatisch de websitebezoekers wilt linken aan bestaande bedrijven binnen je CRM
  • Of je automatisch de bezochte pagina's wilt delen als notities binnen een bedrijfsprofiel
  • In welke taal de noties geplaatst moeten worden

Hoe stuur ik leads automatisch door naar Leadinfo?

Nu je de koppeling hebt gemaakt, wordt er nog geen data doorgestuurd naar jouw Capsule omgeving. Hiervoor moet je eerst een bedrijf koppelen aan Capsule. Dit doe je handmatig of automatisch. Onderstaande stappen leggen uit hoe je bedrijven automatisch kan verbinden met Capsule.

Stap 1: denk na over welke bedrijven je wilt doorsturen naar Capsule. Gebruik onderstaande vragen om een duidelijk beeld te krijgen van bedrijven die interessant zijn voor je.

• Welke eigenschappen heeft een interessant bedrijf?
    Focus je op bepaalde branches of specifieke groottes?
  • Welk gedrag moet een interessant bedrijf tonen op je website?
    Hoeveel pagina's of welke pagina's moet een bedrijf bezoeken?

Stap 2:
Gebaseerd op de vragen in stap 1 ga je aan de slag met het instellen van triggers. Navigeer naar "Triggers" in het menu en klik linksboven op "Nieuwe trigger".

Stap 3: Bepaal de regels waar een bedrijf aan moet voldoen om doorgestuurd te worden naar je CRM. In onderstaand voorbeeld willen we bijvoorbeeld alleen Nederlandse bedrijven met meer dan 5 medewerkers die onze tarieven pagina heeft bezocht door.

Stap 4
: Selecteer onder "Actie" het CRM-systeem die je in stap 1 hebt verbonden en bepaal wat je wilt doen met het bedrijf.

• Alleen nieuwe bedrijven aanmaken - Leadinfo maakt direct een nieuw bedrijf aan binnen je CRM-systeem.
  • Alleen verbinden met bestaande bedrijven - Leadinfo verbind alleen de websitebezoekers aan bestaande bedrijven binnen je CRM.
  • Maak een nieuw bedrijf aan of verbind een bestaand bedrijf - Leadinfo maakt een nieuw bedrijf aan of, wanneer het bedrijf al bestaat, verbindt Leadinfo het bedrijf aan een bestaand bedrijf in jouw CRM-systeem.

Goed om te weten 📝 Leadinfo kijkt naar verschillende datapunten om te zien of een bedrijf al binnen je CRM bestaat of niet. We kijken o.a. naar het domein, KvK-nummer of een telefoonnummer.

Stap 5:
Selecteer wie de eigenaar moet zijn van het bedrijf binnen je CRM en actieveer deze actie.

Stap 6: Vergeet niet om de trigger rechtsboven op te slaan.

In onderstaand voorbeeld willen we dat het bedrijf opnieuw wordt aangemaakt of wanneer het bedrijf al bestaat verbonden wordt met een bestaand bedrijf. Hierdoor worden de toekomstige websitebezoeken gedeeld als notitie binnen je CRM-systeem!

Hoe verstuur ik bedrijven uit Leadinfo naar Capsule?

Nu je de koppeling hebt gemaakt, wordt er nog geen data doorgestuurd naar jouw Capsule omgeving. Hiervoor moet je eerst een bedrijf koppelen aan Capsule. Dit kun je doen vanuit je inbox.

Stap 1: Ga naar het bedrijfsprofiel van het bedrijf die je wilt koppelen.

Stap 2: Klik rechts boven op de knop "Koppel met Capsule".

Stap 3: Koppel het bedrijf aan Leadinfo.

Stap 3a: Is het bedrijf al bekend in Capsule? Zoek dan het bedrijf op en klik op "Verbind".

Stap 3b: Wil je een nieuw bedrijf aanmaken in Capsule? Selecteer dan de juiste accountmanager, geef het bedrijf een naam en klik op "Maak aan en koppel".

Stap 4: Je vindt het bedrijf direct terug in Capsule als "organisatie"!

Vanaf nu kun je gebruik gaan maken van de koppeling met Capsule. Lukt het nog niet? Neem dan gerust contact met ons op via onze chat.

Welke informatie wordt er gedeeld?

Leadinfo deelt de volgende informatie met Capsule wanneer je een nieuw bedrijf aanmaakt:

• Bedrijfsnaam

• Website
  • Telefoonnummer

• Accountmanager

• Stad

• Provincie

• Postcode

• Land

• Adres

Goed om te weten 📝 Wij kijken de gegevens van je CRM nooit zelf in. Het systeem heeft alleen de autorisatie nodig zodat Leadinfo de gegevens over kan zetten naar je CRM-omgeving.