Google Consent Mode en Leadinfo

Google Consent Mode, een functie ontwikkeld door Google, helpt bij het beheren van gebruikersinstemming voor tracking en analyses. Het stelt websites in staat om het gedrag van Google-tags aan te passen aan de consentstatus van de gebruiker voor cookies en andere trackingtechnologieën.

In dit artikel zullen we ingaan op het concept van Google Consent Mode en verduidelijken hoe het geen invloed heeft op de functionaliteit van Leadinfo.

Wat is Google Consent Mode?

Google Consent Mode biedt websitebouwers de flexibiliteit om gebruikersinstemming voor advertentie- en analysecookies te beheren. Het functioneert door dynamisch het gedrag van Google-tags zoals Google Analytics en Google Ads aan te passen op basis van de consent voorkeuren van de gebruiker.

Wanneer een bezoeker de website bezoekt, past Google Consent Mode het gedrag van Google-tags dynamisch aan op basis van de consentvoorkeuren van de gebruiker. Als de gebruiker akkoord gaat met de voorwaarden, functioneren de Google-tags normaal, waardoor het verzamelen van tracking- en analysegegevens mogelijk is. Als de gebruiker echter geen toestemming geeft, past Google Consent Mode de tags aan om de beslissing van de gebruiker te respecteren, waardoor wordt gegarandeerd dat er geen gegevens worden verzameld voor advertentie- of analyse-doeleinden.

De invloed op Leadinfo

Google Consent Mode heeft geen directe invloed op Leadinfo. Leadinfo functioneert onafhankelijk van Google-tags en heeft zijn eigen methoden om gegevens van websitebezoekers te verzamelen. Dit betekent dat Leadinfo ongeacht de instellingen van Google Consent Mode continu gegevens verzamelt, ongeacht of de gebruiker al dan niet instemt met Google-tags.

Of een gebruiker al dan niet instemt via Google Consent Mode, Leadinfo blijft bezoekersgegevens verzamelen zoals gewoonlijk. De werking van Leadinfo blijft consistent ongeacht de instemmingsstatus van de gebruiker voor Google-tags.