Google Looker Studio rapportage

Krijg inzichtelijk hoeveel Leads je via de website binnenkrijgt met Leadbot van Leadinfo. Met het Google Looker Studio rapport kan je precies zien wat de Leadinfo Leadbot je oplevert.

πŸ‘‰ URL: Leadinfo - Google Looker Studio template voor Google Analytics 4

Leadinfo - Looker Studio Rapportage - copy-1

Voordat je begint, zorg dat je Leadinfo hebt gekoppeld aan Google analytics, zie hier hoe je dit doet

1. Open de URL van het Leadinfo Google Looker Studio template

πŸ‘‰ URL: Leadinfo - Google Looker Studio template voor Google Analytics 4

2. Maak een kopie van de template door op de drie puntjes te drukken en vervolgens op 'kopie maken', hiermee creΓ«er je een eigen versie die je kan bewerken.

Leadinfo - Looker Studio Rapportage - copy-1

Als je nog niet bent ingelogd, log in met je google-account.

3. Klik 'Nieuwe gegevensbron aanmaken' of kies een 'bestaande gegevens bron'

Leadinfo - Looker Studio Rapportage - choose data source

4. Klik 'Met Google Analytics'

Leadinfo - Looker Studio Rapportage - create new data

5. Selecteer het juiste account
6. Klik rechtsboven op 'Verbinden'

Leadinfo - Looker Studio Rapportage - connect Ga4 account

8. Klik rechtsboven op de blauwe knop 'aan rapport toevoegen'

Leadinfo - Looker Studio Rapportage - add to report

Jouw Google Analytics data is nu toegevoegd aan het rapport en je ziet vanaf nu de resultaten van jouw eigen Leadinfo Leadbot! Geef het rapport nog de juiste naam. Let op dat de gegevens pas worden opgeslagen zodra je de koppeling hebt gedaan. Je zal dus de volgende dag waardes terug zien op je rapportage.

Leadinfo - Looker Studio Rapportage - Looker report-1

Wil je elke week of elke maand automatisch de rapportage ontvangen via E-mail? Klik op plan een aflevering en kies de gewenste dag en tijd. Daarnaast kan je ook collega's uitnodigen in het rapport en aanpassingen doen.

Leadinfo - Looker Studio Rapportage - invite people

Ontvang je geen gegevens of zie je de gekoppelde gegevensbron er niet tussen staan?

Druk dan op enter en geef de pagina een 'Refresh', tijdens het opnieuw koppelen zal je zien dat de juiste databron er nu wel tussen staan.