1. Helpcenter
  2. Functionaliteiten

Leadinfo Email Tracking

Krijg inzicht in de effectiviteit van je sales mails met Leadinfo E-mail Tracking. Leer meer over hoe je deze functie instelt!

Heb je inzicht in hoe effectief je koude e-mailactiviteiten zijn? Weet je welke leads doorklikken naar je website vanuit je verkoopmails? Met Leadinfo E-mail Tracking wel. De Leadinfo E-mail Tracker geeft inzicht in de effectiviteit van je cold e-mailactiviteiten.

Met de Leadinfo E-mail Tracker:

• Maak je e-mail interacties inzichtelijk binnen Gmail en Outlook
  • Identificeer je gemakkelijk de leads die je website via sales mails
  • Zie je precies wie welke pagina's bezocht heeft
  • Bouw je Segmenten en automatisatie op basis van bezoeken vanuit je.

In dit artikel laten we je zien hoe je e-mail tracking kunt instellen en waar je de informatie binnen Leadinfo kunt vinden.

Let op: Om e-mail tracking te gebruiken, moet je ervoor zorgen dat je voldoet aan de GDPR-richtlijnen. Lees meer over GDPR-compliancy bij het gebruik van e-mail tracking in dit artikel.

Stel de e-mailtracking-extensies in

Leadinfo biedt e-mailtracking-extensies voor Gmail en Outlook. Volg de onderstaande stappen om je e-mailextensies in te stellen.

Installeer E-mail Tracking voor Google Chrome

Stap 1: Ga naar E-mail Tracking in het portaal om de nieuwste Google Chrome-extensie te downloaden.

Stap 2: Voeg de extensie toe aan Chrome. Google stuurt je automatisch door naar je Gmail.

Stap 3: In je e-mail vind je nu het Leadinfo-logo aan de rechterzijbalk. Klik op het logo en activeer de extensie om je e-mails te tracken!

Stap 4: Bepaal wat je wilt doen:

• Standaard nieuwe e-mails tracken: Selecteer deze optie als je automatisch alle verzonden e-mails wilt tracken. Als je dit uitschakelt, kun je ervoor kiezen om de e-mail te tracken wanneer je een nieuwe e-mail maakt.
  • De links in je e-mails tracken: Selecteer deze optie als je wilt bijhouden of iemand klikt op de links in je e-mail. Wanneer je dit inschakelt, zie je de exacte pagina's die de lead bezoekt nadat ze hebben doorgeklikt in je e-mail.

Stap 5: Je ziet nu twee vinkjes naast elke e-mail.

• Als één vinkje is gekleurd, wordt de e-mail gevolgd, maar nog niet geopend.
  • Als twee vinkjes zijn gekleurd, is de e-mail gevolgd en geopend.

Beweeg over de vinkjes om gedetailleerde informatie te bekijken over wanneer de e-mail voor het eerst is geopend, wanneer deze voor het laatst is geopend en hoe vaak iemand op de URL heeft geklikt.

Installeer E-mail Tracking voor Outlook Web Browser

Stap 1: Ga naar E-mail Tracking in het portal en download de extensie door te klikken op "Download for Outlook"

Stap 2: Open je outlook in je browser

Stap 3: Open vervolgens een van je mails en klik op de drie puntjes.

Stap 4: Selecteer "Get Add-ins"

Stap 5: Ga naar "My add-ins" en voeg een Custom add-in toe. Hier selecteer je "Add from File"

Stap 6: Voeg hier je bestand toe die je gedownload hebt uit stap 1.

Nadat je op "OK" hebt geklikt zul je Leadinfo Email Tracker onder Custom Addins zien.

Stap 7: Om de add-in vast te pinnen, ga je naar "Instellingen", selecteer vervolgens "Mail" en "Customize Actions". In dit overzicht selecteer je de check box "Email tracker by Leadinfo"

Stap 8: Nu je de Add-in hebt geinstalleerd is het tijd om jouw Leadinfo account te verbinden. Maak een nieuwe e-mail en klik vervolgens op de drie punten. Hier selecteer je "Email tracker by Leadinfo".

Stap 9: Om in te loggen selecteer "Sign in" en vul hier je Leadinfo inloggegevens in. Nadat je de voorwaarden hebt geaccepteerd, kun je aan de slag met het gebruik van de e-mail tracker!

Stap 10: Bepaal wat je wilt doen:

• Standaard nieuwe e-mails tracken: Selecteer deze optie als je automatisch alle verzonden e-mails wilt tracken. Als je dit uitschakelt, kun je ervoor kiezen om de e-mail te tracken wanneer je een nieuwe e-mail maakt.
    • De links in je e-mails tracken: Selecteer deze optie als je wilt bijhouden of iemand klikt op de links in je e-mail. Wanneer je dit inschakelt, zie je de exacte pagina's die de lead bezoekt nadat ze hebben doorgeklikt in je e-mail.

Stap 11: Je kunt nu je eerste e-mail sturen. Maar zorg ervoor dat je de extensie hebt geactiveerd.

E-mail informatie binnen Outlook

Met de extensie krijg je ook toegang tot de opens en kliks van de mail. Volg onderstaande stappen om dit voor elkaar te krijgen:

• Ga naar je verzonden e-mail en klik op het Leadinfo icoontje. Zie je het icoontje niet? Klik dan op de 3 punten en selecteer  "E-mail tracker by Tracker"

• Nadat je de extensie hebt geopend vind je alle informatie over de kliks en opens.

Installeer E-mail Tracking voor Outlook Desktop

Let op: Leadinfo E-mail tracking ondersteunt alleen de onderstaande versies:

• Outlook 2013 or later on Windows (Add-in displays the supported state)
  • Outlook 2016 or later on Windows (Add-in displays the supported state)
  • Outlook 2016 or later on Mac
  • Outlook 2019 or later on Windows (Add-in displays the supported state)
  • Outlook 2019 or later on Mac
  • Outlook on Mac (Microsoft 365)
  • Outlook on Windows (Microsoft 365)

Stap 1: Ga naar E-mail Tracking in het portal en download de extensie door te klikken op "Download for Outlook"

Stap 2: Open je outlook in je browser

Stap 3: Open vervolgens een van je mails en klik op de drie puntjes.

Stap 4: Selecteer "Get Add-ins"

Stap 5: Ga naar "My add-ins" en voeg een Custom add-in toe. Hier selecteer je "Add from URL"

Stap 6: Voeg hier je bestand toe die je gedownload hebt uit stap 1.

Nadat je op "OK" hebt geklikt zul je Leadinfo Email Tracker onder Custom Addins zien.

Stap 7:  Om de extensie vast te zetten open je de extensie in een nieuwe mail en klik je op het pin Icoontje.

Stap 8: Nu je de Add-in hebt geinstalleerd is het tijd om jouw Leadinfo account te verbinden. Maak een nieuwe e-mail en klik vervolgens op de drie punten. Hier selecteer je "Email tracker by Leadinfo".

Stap 9: Om in te loggen selecteer "Sign in" en vul hier je Leadinfo inloggegevens in. Nadat je de voorwaarden hebt geaccepteerd, kun je aan de slag met het gebruik van de e-mail tracker!

Stap 10: Bepaal wat je wilt doen:

• Standaard nieuwe e-mails tracken: Selecteer deze optie als je automatisch alle verzonden e-mails wilt tracken. Als je dit uitschakelt, kun je ervoor kiezen om de e-mail te tracken wanneer je een nieuwe e-mail maakt.
    • De links in je e-mails tracken: Selecteer deze optie als je wilt bijhouden of iemand klikt op de links in je e-mail. Wanneer je dit inschakelt, zie je de exacte pagina's die de lead bezoekt nadat ze hebben doorgeklikt in je e-mail.

Stap 11: Je kunt nu je eerste e-mail sturen. Maar zorg ervoor dat je de extensie hebt geactiveerd.

E-mail informatie binnen Outlook

Met de extensie krijg je ook toegang tot de opens en kliks van de mail. Volg onderstaande stappen om dit voor elkaar te krijgen:

• Ga naar je verzonden e-mail en klik op het Leadinfo icoontje. Zie je het icoontje niet? Klik dan op de 3 punten en selecteer  "E-mail tracker by Tracker"

• Nadat je de extensie hebt geopend vind je alle informatie over de kliks en opens.

E-mailinformatie binnen Leadinfo

Nu je de extensie hebt ingesteld, kun je beginnen met het identificeren van de leads die je website bezoeken via je verkoopmails. Binnen Leadinfo kun je filteren op basis van de e-mailtrackeractiviteit!

Waar vind je e-mailinformatie?

Als een lead de website bezoekt via een van je koude e-mails en je de e-mailtracker-extensie hebt ingesteld, wordt er een E-mailpictogram toegevoegd aan het bedrijf in de inbox. Zoals te zien in onderstaande afbeelding:

Zodra je op een bedrijfsprofiel klikt, zie je het e-mailadres boven de activiteit, zoals hieronder te zien is.

Opens en kliks in e-mails die getracked worden via de e-mail extensie zijn ook zichtbaar binnen het bedrijfsprofiel in Leadinfo.

Bekijk alle E-mail Tracker-bezoekers in de inbox

Maak eenvoudig een overzicht van bezoekers die je website bezoeken via je koude e-mails.

Stap 1: In de Leadinfo-inbox klik je op "Geavanceerde filters" en voeg je een nieuw filter toe.

Stap 2: Uit de lijst met filters selecteer je het filter "Medium". Hier moet je "E-mail Tracker" selecteren.

Stap 3: Pas het filter toe om alle leads te zien die je website bezoeken via je verkoopmails.