Wat is Leadinfo Persona?

De persona functionaliteit binnen Leadinfo is bedoeld om de bezoekers van je website te segmenteren op basis van functietitel.

In dit artikel leggen we uit wat je met deze functionaliteit kunt doen en hoe je stap voor stap persona’s opstelt binnen Leadinfo.

Wat kan ik met de persona functionaliteit?

Met de persona functionaliteit kun je eenvoudig een filter creëren op basis van functietitel, zodat je bijvoorbeeld alleen leads ontvangt van mensen die werken op specifieke afdelingen of met een bepaalde rol binnen het bedrijf. Dit is vooral handig als je een vaste contactpersoon hebt binnen een organisatie, zoals een salesmanager of marketingdirecteur, of als je specifiek wilt focussen op besluitvormers.

De persona's die je aanmaakt kunnen vervolgens automatisch worden doorgezet naar campagnes binnen de Autopilot functionaliteit of de integratie Marketo. Dit maakt het mogelijk om geautomatiseerde marketing- en opvolgprocessen in te richten op basis van de functietitel van je bezoekers.

Hoe stel je een persona in?

Je kunt een persona op twee verschillende manieren instellen binnen Leadinfo:

1. Vanuit de persona functionaliteit zelf.
  2. Vanuit de trigger functionaliteit.

Persona maken vanuit de persona functionaliteit.

Stap 1: Ga naar de instellingen van de Leadinfo portal en selecteer de persona functionaliteit.

Stap 2: Klik op "Nieuwe persona aanmaken".

Stap 3: Kies de gewenste functietitel waarop je wilt filteren. Je hebt hier ook de mogelijkheid om het land van de contactpersoon te selecteren. Bijvoorbeeld, als je alleen interesse hebt in General Managers uit Nederland, kun je deze selecteren.

Je ziet vervolgens een overzicht van de persona’s die aan deze voorwaarden voldoen.

Stap 4: Klik op "Opslaan".

Stap 5: Ga naar de trigger functionaliteit om de persona verder te gebruiken.

Stap 6: Bouw een trigger op basis van relevante criteria. Bijvoorbeeld, als je wilt weten welke bedrijven de tarievenpagina hebben bezocht, kun je een trigger instellen die dit gedrag vastlegt. Vervolgens weet je dat er interesse getoond is in je product of dienst.

Stap 7: Kies je gewenste actie. Zo kan je gemakkelijk je gebouwde persona doorsturen naar de Autopilot functionaliteit of de Marketo integratie.

Stap 8: Selecteer je zojuist opgestelde persona.

Persona maken vanuit de trigger functionaliteit

Een andere manier om een persona te maken, is direct vanuit de trigger functionaliteit. Dit werkt als volgt:

Stap 1: Ga naar de trigger functionaliteit.

Stap 2: Bouw een trigger op basis van relevante criteria, bijvoorbeeld het gedrag van bezoekers die de tarievenpagina hebben bezocht. Dit kan een indicatie zijn van interesse in je prijzen en diensten.

Stap 3: Selecteer de gewenste actie, zoals "toevoegen aan een campagne" of het doorsturen naar een tool zoals Marketo.

Stap 4: Klik op "Creëer nieuwe persona".

Stap 5: Stel de persona samen door de juiste functietitel te selecteren en eventueel het land van de contactpersoon in te stellen. Je ziet direct een overzicht van de persona’s die aan deze criteria voldoen, bijvoorbeeld alle General Managers in Nederland.

Stap 6: Klik op "Opslaan".

💡 Goed om te weten: de getoonde functietitels zijn afkomstig uit LinkedIn.