Top 5: Meest gebruikte triggers

Triggers zijn de manier om Leadinfo te automatiseren. Kwalificeer jouw websitebezoekers op basis van hun gedrag en stuur direct een notificatiemail naar de juiste collega! Hierdoor houden jij en jouw collega's tijd over om te doen wat belangrijk is: de opvolging van leads.

Hoe werken triggers?

Triggers stel je gemakkelijk in de portal onder "Trigger". Hier bepaal je de regels waar de trigger aan moet voldoen en de actie die uitgevoerd moet worden. Een uitgebreide uitleg over triggers en hoe je ze instelt, vind je hier.

Het trigger menu kan er ingewikkeld uitzien, maar we helpen je graag in de juiste richting met de 5 meeste gebruikte triggers van onze gebruikers.

Top 5 meest gebruikte triggers

1. Google Ads trigger.

2. Bezoek van een specifieke pagina.

3. Herkomst van bezoeken labelen.

4. Leads filteren op postcode en toewijzen aan collega's.

5. Filteren op relevante leads.

1. Google Ads trigger

Bekijk direct hoe effectief jouw Google Ads campagnes zijn door websitebezoekers automatisch het label Google Ads te geven. De trigger is gemakkelijk in te stellen wanneer je onderstaande stappen volgt!

• Stap 1: Maak eerst een label aan met ''Google Ads'' vanuit de inbox. Weet je nog niet hoe labels werken? Dit artikel helpt je op weg.

• Stap 2: Geef de nieuwe trigger de naam ''Google Ads''.

• Stap 3: Selecteer bij "Regels" de regel "URL van huidig bezoek". Kies vervolgens "Bevat" en vul gclid in.

• Stap 4: Selecteer bij "Actie" de actie "label toewijzen". Uit de dropdown kies het label die je gemaakt hebt in stap 1.

• Stap 5: Sla de trigger op! Vanaf nu krijgen bedrijven die jouw website via een Google Ads advertentie jouw website bezoeken het label Google Ads.

Gclid (Google Click ID) is een code die Google Ads altijd meegeeft wanneer je op een advertentie klikt. Met deze regel kijkt het systeem of de URL de unieke gclid code bevat. Let er wel op dat het niet met terugwerkende kracht werkt!

2. Bezoek van een specifieke pagina.

Of je nu online campagnes draait met specifieke landingspagina's of wilt weten wie jouw tarieven pagina's bezoekt. Je wilt altijd weten wie bepaalde pagina's heeft bekeken. Door een trigger in te stellen die automatisch labels koppelt aan bedrijven weet je snel wanneer een bedrijf jouw pagina heeft bekeken.

Via onderstaande stappen leggen we de trigger met de pagina "Tarieven".

• Stap 1: Maak eerst het label aan genaamd "Tarieven"

• Stap 2: Geef je trigger een nieuwe naam "Tarieven"

• Stap 3: Selecteer de website waar de trigger op af moet gaan. Heb je maar één website in je account? Dan kun je stap 3 overslaan.

• Stap 4: Kies bij de "Regels" de regel "Bezoekduur op URL in huidig bezoek". Deze regel kijkt naar hoe lang een websitebezoeker op een bepaalde pagina is geweest.

Selecteer "Meer dan" en vul de gewenste tijd in. In dit voorbeeld gebruiken wij 0 min en 30 sec. Kies vervolgens "Bevat" en vul een unieke term die in alleen voor die pagina geldt, zoals "Tarieven".

Het systeem kijkt dan naar alle bedrijven die in hun huidige bezoek meer dan 30 seconden op de tarieven pagina heeft gekeken.

• Stap 5: Selecteer bij "Actie" de actie "Label toewijzen" en kies het label die je in de eerste stap hebt aangemaakt.

3. Herkomst van bezoeken labelen.

Jouw websitebezoeker bezoeken jouw website via verschillende kanalen. Het ene bedrijf komt organisch via Google en het andere bedrijf bezoekt de website via LinkedIn. Je ziet in het bedrijfsprofiel van iedere websitebezoeker al de herkomst bij iedere gebruikerssessie. Via triggers kun je nu ook automatisch een label aan een bedrijf koppelen op basis van hun herkomst.

Wil je weten welke socials jou de meeste bezoekers geven? Kijk dan naar onderstaande stappen, waar we LinkedIn als voorbeeld nemen!

• Stap 1: Maak een label aan met "LinkedIn"

• Stap 2: Maak een nieuwe trigger aan en geef het de naam "Herkomst LinkedIn"

• Stap 3: Selecteer de website waar de trigger op af moet gaan. Heb je maar één website in je account? Dan kun je stap 3 overslaan.

• Stap 4: Kies bij "Regels" de regel "URL van herkomst in huidig bezoek". Deze regel kijkt naar hoe de verwijzende URL eruit ziet. Selecteer "bevat" en vul vervolgens linkedin.com in.

• Stap 5: Bij "Actie" selecteer je vervolgens de regel "Label toewijzen". Kies hier het label die je bij de eerste stap hebt aangemaakt.

Het systeem kijkt nu naar alle bedrijven die via LinkedIn om jouw website zijn gekomen.

4. Leads filteren op postcode/gebied en toewijzen aan collega's.

Heb je collega's die verantwoordelijk zijn in bepaalde gebieden, steden of provincies in het land? Dan kan het handig zijn, om de leads toe te wijzen aan de juiste collega. Met triggers kun je dit allemaal automatiseren.

Per collega maak je vervolgens een label en een trigger aan. In de trigger bepaal je de regels waar een websitebezoeker aan moet voldoen, voordat het bedrijf toegewezen wordt aan de juiste collega.

In onderstaand voorbeeld doen we he top basis van postcode. Je zou dit ook kunnen doen op basis van branchecode, provincie, plaats of land!

• Stap 1: Maak een label aan met de naam van jouw collega. Bijvoorbeeld: ''Karel''.

• Stap 2: Geef de nieuwe trigger een duidelijke naam zodat je weet om welk gebied en collega het gaat ''Gebied/postcode Rotterdam'' - Karel

• Stap 3: Selecteer de website waar de trigger op af moet gaan. Heb je maar één website in je account? Dan kun je stap 3 overslaan.

• Stap 4: Tijdens deze stap bepaal je welke postcodegebieden bij jouw collega hoort. Hiervoor heb je 2 regels nodig. Je voegt gemakkelijk een regel to door op "+ Regel" te klikken.

Bij de eerste regel selecteer je "Postcode" is "Meer dan" en vervolgens vul je de postcode in. In dit voorbeeld gebruiken wij 3000.

Bij de twee regel selecter je weer "Postcode", maar kies je "Minder dan". Vul vervolgens de juiste postcode in.

• Stap 5: Bij "Actie" selecteer je vervolgens de regel "Label toewijzen". Kies hier het label die je bij de eerste stap hebt aangemaakt.

Het systeem kijkt nu naar of het bedrijf een postcode heeft die vanaf 3001 en tot en met 3098 in het systeem staat.

5. Filteren op relevante leads.

Je zult altijd bedrijven hebben die niet interessant zijn om op te volgen. Deze bedrijven kunnen alleen jouw inbox 'vervuilen'. Door automatisch bedrijven het label "Interessant" te geven, zie je direct welke bedrijven jij of jouw collega's moeten opvolgen. Je kunt zelf bepalen wat de kwalificaties zijn voordat een bedrijf interessant is voor jullie! De regels kun je instellen op basis van de eigenschappen van het bedrijf en op basis van het gedrag op de website.

Hieronder zie je een voorbeeld van hoe je op basis van een bedrijfsnaam een trigger kunt instellen.

• Stap 1: Maak een label aan met de naam "Interessant". Wij hebben al standaard labels voor je aangemaakt!

• Stap 2: Geef de nieuwe trigger een duidelijke naam zoals "Hot Leads"

• Stap 3: Selecteer de website waar de trigger op af moet gaan. Heb je maar één website in je account? Dan kun je stap 3 overslaan.

• Stap 4: Tijdens deze stap bepaal je de regels waar de websitebezoeker aan moet voldoen. In dit voorbeeld bepalen wij interessante bedrijven op basis van hun bedrijfsnaam.

Voordat je begint bij de regels selecteer je bovenaan "Sommige". Het systeem kijkt dan of één van de regels waar zijn, in plaats van allemaal.

Selecteer de regel "Bedrijfsnaam" en vul de kernwoorden in die het bedrijfsnaam moet bevatten. Bijvoorbeel: Digital, Marketing, Social, Ecommerce.

• Stap 5: Bij "Actie" selecteer je vervolgens de regel "Label toewijzen". Kies hier het label die je bij de eerste stap hebt aangemaakt.

Dit zijn de 5 meest gebruikte triggers die je kunnen helpen bij het behalen van nog meer resultaten met Leadinfo. Natuurlijk kun je ook je eigen ideeën uitvoeren bij de triggers. Heb je nog vragen over triggers? Lees dan ook gerust onze andere artikelen over triggers, of stel ons een vraag via de chat in de portal!