Wat is Zapier?

Met Zapier kun je je werkdag automatiseren. Door verschillende applicaties met elkaar te verbinden, kun je data van de ene naar de andere applicatie sturen.

Waar kan ik Zapier voor gebruiken?

Dankzij Zapier kun je Leadinfo integreren in je huidige workflow. Leadinfo deelt de data met Zapier en Zapier deelt vervolgens de data met één van de 3000+ applicaties. Hierdoor kun je Zapier gebruiken om automatisch bedrijven, deals of taken aan te maken in je CRM-systeem. Maar je kunt Zapier ook inzetten om data door te sturen naar een Google Sheets of Microsoft Excel bestand.

Hoe werkt Zapier?

In Zapier kun je verschillende "Zaps" aanmaken. Deze Zaps zijn geautomatiseerde workflows die Leadinfo verbindt met andere applicaties. Een Zap bestaat uit een trigger en één of meerdere acties.

Een trigger is een evenement die Zapier laat weten om een Zap te starten. Voor Leadinfo kan dat een Leadinfo trigger zijn, de "Delen op Zapier" knop of het Lead Gen Form.

Wanneer een trigger een Zap activeert, wordt er een actie uitgevoerd. Deze acties bepaal je zelf wanneer je een Zap maakt. Afhankelijk van de applicatie waarmee je Leadinfo verbindt, kun je verschillende acties uitvoeren.

Hoe stuur ik vanuit een specifieke trigger bedrijven door naar Zapier?

Binnen Zapier heb je de mogelijkheid om een Zap af te laten gaan vanuit een specifieke Leadinfo trigger. Zo kun je wanneer een bedrijf voldoet aan trigger X, dit doorsturen naar Zapier. Volg de onderstaande stappen om dit in te stellen.

Stap 1: Start met het bouwen van jouw Zap. Kies Leadinfo als app en selecteer vervolgens "Trigger" als event.

Stap 2: Verbindt jouw Leadinfo account en vervolg de Zap. Kies als actie "Filter" om de voorwaarden van de Zap te bepalen.

Stap 3: Kies de condities van de filter. De Zap mag alleen doorgaan wanneer "trigger ID - Exactly Matches - trigger ID". De trigger ID is te vinden in de URL van de trigger in de browser. Dit zijn de laatste 5 cijfers van de URL als je de specifieke trigger selecteert in de Leadinfo portal, bijvoorbeeld portal.leadinfo.com/trigger/12345

Stap 4:
Maak vervolgens je Zap af door de actie te selecteren.

Goed om te weten 💡 Om data vanuit een specifieke trigger te sturen is een betaalde versie van Zapier nodig.

Welke data wordt er doorgestuurd naar Zapier?

Trigger

Leadinfo deelt onderstaande informatie met Zapier voor het trigger event: Trigger. Let er wel op dat dit enkel gedeeld wordt, wanneer de gegevens bekend zijn binnen Leadinfo.

• Bedrijfsnaam
  • Omschrijving
  • Adresgegevens
  • Land
  • Website
  • Telefoonnummer
  • Jaar van oprichting
  • KvK-nummer
  • E-mail adres
  • Branch code nationaal
  • Branch code internationaal
  • Rechtsvorm
  • Btw-nummers
  • Werknemers
  • Werknemers in groep
  • Geschatte sales volume
  • Opmerking
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Github
  • Pinterest
  • Dribble
  • Xing
  • Whatsapp
  • Vimeo:
  • Tags:
  • Link naar Leadinfo
  • Tijdstempel
  • Click ID
  • Click Provider
  • Trigger ID
  • Trigger naam

Share

Leadinfo deelt onderstaande informatie met Zapier voor het trigger event: Share. Let er wel op dat dit enkel gedeeld wordt, wanneer de gegevens bekend zijn binnen Leadinfo.

• Bedrijfsnaam
  • Omschrijving
  • Adresgegevens
  • Land
  • Website
  • Telefoonnummer
  • Jaar van oprichting
  • KvK-nummer
  • E-mail adres
  • Branch code nationaal
  • Branch code internationaal
  • Rechtsvorm
  • Btw-nummers
  • Werknemers
  • Werknemers in groep
  • Geschatte sales volume
  • Opmerking
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Github
  • Pinterest
  • Dribble
  • Xing
  • Whatsapp
  • Vimeo:
  • Tags:
  • Link naar Leadinfo
  • Tijdstempel

Lead Gen Form

Leadinfo deelt onderstaande informatie met Zapier voor het trigger event: Lead Gen Form. Let er wel op dat dit enkel gedeeld wordt, wanneer de gegevens bekend zijn binnen Leadinfo.

• Type Lead Gen Form
  • Tijdstempel
  • Bedrijfsnaam
  • Contactpersoon
  • E-mail adres of telefoonnummer
  • URL van invoer

Van start met Leadinfo en Zapier

Nu je weet wat Zapier is en hoe je kan gebruiken, kun je aan de slag met het opzetten van de integratie. Lees hier hoe je Zapier verbindt aan Leadinfo.