Weclapp integratie

Koppel je Weclapp met Leadinfo zodat je gemakkelijk leads kan doorzetten. Zodra je de koppeling hebt gemaakt, worden de toekomstige websitebezoeken als een notitie binnen het bedrijfsprofiel geplaatst. Hierdoor heb je vanuit Weclapp ook inzichten in de websitebezoeken van je contacten.

In dit artikel bespreken we:

De voordelen van de integratie met Weclapp

Laten we eerst kijken naar de voordelen van de integratie voordat we beginnen met het instellen. Met de integratie kun je:

🔗 Websitebezoekers koppelen aan bestaande bedrijven binnen Weclapp.

🆕 Nieuwe bedrijven aanmaken in Weclapp vanuit Leadinfo.

💻 De bezochte pagina's van bedrijven doorsturen naar Weclapp.

Hierdoor kun je de informatie van Leadinfo integreren in je huidige sales flow.

Goed om te weten 📝 De pagina's die een bedrijf bezoekt, worden pas na het koppelen gedeeld. Het versturen van pagina's werkt niet met terugwerkende kracht.

Hoe koppel ik Weclapp aan Leadinfo?

Voor de integratie moet je de API Key To set up the integration of Weclapp you need to create an API Key within Weclapp.

Stap 1: Navigeer binnen Weclapp naar "My settings". In dit overzicht scrol je naar benden tot "API Token".

Stap 2: Klik vervolgens op "+ Add new API token". Kopieer vervolgens de nieuwe API-token die Weclapp direct aanmaakt.

Stap 3:
Ga naar Leadinfo en navigeer naar "Instellingen". Vanuit hier selecteer je "Weclapp" onder "Integraties". Hier plak je vervolgens de API-token die je gekopieerd hebt uit stap 2 en vul je jouw domein in.

Je domein is het domein die je gebruikt om in te loggen bij Weclapp. Kopieer hier alleen het stukje voor weclapp.com

Klik op "Verbind met Weclapp" om de connectie voltooien.

Hoe stuur ik leads automatisch door naar Leadinfo?

Nu je de koppeling hebt gemaakt, wordt er nog geen data doorgestuurd naar jouw Weclapp omgeving. Hiervoor moet je eerst een bedrijf koppelen aan Weclapp. Dit doe je handmatig of automatisch. Onderstaande stappen leggen uit hoe je bedrijven automatisch kan verbinden met Weclapp.

Stap 1: denk na over welke bedrijven je wilt doorsturen naar Weclapp. Gebruik onderstaande vragen om een duidelijk beeld te krijgen van bedrijven die interessant zijn voor je.

• Welke eigenschappen heeft een interessant bedrijf?
    Focus je op bepaalde branches of specifieke groottes?
  • Welk gedrag moet een interessant bedrijf tonen op je website?
    Hoeveel pagina's of welke pagina's moet een bedrijf bezoeken?

Stap 2:
Gebaseerd op de vragen in stap 1 ga je aan de slag met het instellen van triggers. Navigeer naar "Triggers" in het menu en klik linksboven op "Nieuwe trigger".

Stap 3: Bepaal de regels waar een bedrijf aan moet voldoen om doorgestuurd te worden naar je CRM. In onderstaand voorbeeld willen we bijvoorbeeld alleen Nederlandse bedrijven met meer dan 5 medewerkers die onze tarieven pagina heeft bezocht door.

Stap 4
: Selecteer onder "Actie" het CRM-systeem die je in stap 1 hebt verbonden en bepaal wat je wilt doen met het bedrijf.

• Alleen nieuwe bedrijven aanmaken - Leadinfo maakt direct een nieuw bedrijf aan binnen je CRM-systeem.
  • Alleen verbinden met bestaande bedrijven - Leadinfo verbind alleen de websitebezoekers aan bestaande bedrijven binnen je CRM.
  • Maak een nieuw bedrijf aan of verbind een bestaand bedrijf - Leadinfo maakt een nieuw bedrijf aan of, wanneer het bedrijf al bestaat, verbindt Leadinfo het bedrijf aan een bestaand bedrijf in jouw CRM-systeem.

Goed om te weten 📝 Leadinfo kijkt naar verschillende datapunten om te zien of een bedrijf al binnen je CRM bestaat of niet. We kijken o.a. naar het domein, KvK-nummer of een telefoonnummer.

Stap 5:
Selecteer wie de eigenaar moet zijn van het bedrijf binnen je CRM en actieveer deze actie.

Stap 6: Vergeet niet om de trigger rechtsboven op te slaan.

In onderstaand voorbeeld willen we dat het bedrijf opnieuw wordt aangemaakt of wanneer het bedrijf al bestaat verbonden wordt met een bestaand bedrijf. Hierdoor worden de toekomstige websitebezoeken gedeeld als notitie binnen je CRM-systeem!

Hoe verstuur ik bedrijven uit Leadinfo naar Weclapp?

Nu je de koppeling hebt gemaakt, wordt er nog geen data doorgestuurd naar jouw Weclapp omgeving. Hiervoor moet je eerst een bedrijf koppelen aan Weclapp. Dit kun je doen vanuit je inbox.

Stap 1: Ga naar het bedrijfsprofiel van het bedrijf die je wilt koppelen.

Stap 2: Klik rechts boven op de knop "Koppel met Weclapp".

Stap 3: Koppel het bedrijf aan Leadinfo.

Stap 3.a Is het bedrijf al bekend in Weclapp? Zoek dan het bedrijf op en klik op "Verbind".

Stap 3.b
Wil je een nieuw bedrijf aanmaken in Weclapp? Selecteer dan de juiste accountmanager, geef het bedrijf een naam en klik op "Maak aan en koppel".

Stap 4: Je ziet het bedrijf direct terug in Weclapp!

Welke informatie wordt er gedeeld?

Leadinfo deelt de volgende informatie met Weclapp:

• Bedrijfsnaam

• Website

• Omschrijving

• Telefoonnummer

• Stad

• Provincie

• Postcode

• Adres

• Land
  • Bezochte pagina's
  • Customer business type

Goed om te weten 📝 Wij kijken de gegevens van je CRM nooit zelf in. Het systeem heeft alleen de autorisatie nodig zodat Leadinfo de gegevens over kan zetten naar je CRM-omgeving.