Exporteer je leads naar Excel

Exporteer alle data die je hebt verzameld gemakkelijk naar Excel. Deze data kun je vervolgens delen met je sales- en of marketingcollega's voor opvolging. Of gebruik de data om je campagnes te analyseren.

Hoe exporteer ik leads naar Excel?

In de export functie kun je alle leads die je ooit verzameld hebt, exporteren naar Excel. Selecteer welke kolommen je wilt exporteren en filter in de export om alleen relevante leads te exporteren. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe onze export werkt.

Kolommen selecteren

Selecter aan de linkerkant de verschillende kolommen die je wilt exporteren. Of deselecteer de kolommen wanneer de informatie niet belangrijk zijn voor je export. Het overzicht past zich automatisch aan de kolommen die je selecteert of deselecteert.

Filteren op periode

Wanneer je geen filter heb ingesteld op periode laat Leadinfo alle data zien die je ooit hebt verzameld. Om data te exporteren van een specifieke periode kun je aan de linkerkant filteren op periode.

Filteren op bezochte pagina

Wil je bedrijven exporteren die een bepaalde pagina hebben bezocht? Filter dan links in het menu op bezochte pagina. Voer een zoekwoord of URL in en klik vervolgens op "Filter toepassen". Leadinfo laat direct alle bedrijven zien die de pagina ooit heeft bezocht.

Filteren op labels

Labels maken je inbox een stuk overzichtelijker. Maar ze maken het ook een stuk gemakkelijker om interessante leads te exporteren. In het menu aan de linkerkant selecteer je de labels waar je op wilt filteren. Selecteer je meer dan één label? Dan kijkt Leadinfo of een bedrijf een van de geselecteerde labels heeft.

Filteren in kolommen

Wanneer je de juiste kolommen zichtbaar hebt in je overzicht kun je vervolgens in de kolommen filteren zodat je nog specifiekere leads kunt exporteren.

Wil je bijvoorbeeld alleen bedrijven uit Amsterdam exporteren? Vul dan onder "Plaats" Amsterdam in. Leadinfo laat vervolgens alleen de bedrijven zien die uit Amsterdam komen.

Exporteren & Overzichtelijk maken.

Heb je de juiste filters hebt toegepast en de juiste kolommen geselecteerd? Klik je linksonder op de knop "Exporteer ### bedrijven". Er wordt nu een .csv bestand gedownload.

Wanneer je het bestandje opent met Excel zie je dat alles in één kolom staat. Je kunt dit bestandje gemakkelijk overzichtelijk maken door onderstaande stappen te volgen.

Stap 1: Selecteer kolom A door er op te klikken.

Stap 2: Ga vervolgens naar "gegevens" en klik op "Tekst naar kolommen"

Stap 3: Selecter "Gescheiden" en klik op "Volgende"

Stap 4: Vink hier alleen "Komma" aan

Stap 5: Klik vervolgens op "Voltooien"

Nu staan alle gegevens duidelijk in hun eigen kolom.