Installeer WhatsApp Business

Koppel je (vaste) telefoonnummer aan WhatsApp Business

Er is een zakelijke versie van WhatsApp beschikbaar, die je als tweede WhatsApp app op je telefoon kunt gebruiken. Deze kan je downloaden in de App store, door op ‘WhatsApp Business’ te zoeken.

In dit artikel leggen we de volgende 2 stappen uit:

👉  Stap 1 - Koppel je telefoonnummer aan WhatsApp Business

👉  Stap 2 - Activeer WhatsApp Business inbox bij 4 collega's

1. Koppel een telefoonnummer aan WhatsApp Business

Volg dan de onderstaande stappen om de WhatsApp Business app te installeren:

1. Download de gratis WhatsApp Business app in de App store op je telefoon.
2. Voer het telefoonnummer in dat je wilt gebruik, dit kan zowel een vast telefoonnummer, als een mobiel telefoonnummer zijn.

Whatsapp Businnes - Install - begin

3. Je ontvangt een SMS met verificatiecode. Wanneer je een vast telefoonnummer aan de WhatsApp Business app wilt koppelen, dien je de optie 'bellen' te gebruiken want je kan geen sms ontvangen.

Wacht tot de tijd voorbij is om een nieuwe code aan te vragen en druk dan op 'Geen verificatiecode ontvangen?'

Whatsapp Businnes - Install - landline number

4. Je komt dan in het volgende scherm van 'Geen verificatiecode ontvangen?'

Kies hier voor de optie: Bel mij, er zal dan een code worden doorgebeld naar het aangegeven nummer. Voer deze code in en dan ben je gekoppeld aan je WhatsApp Business account!

Whatsapp Businnes - Install - verification

2. WhatsApp inbox activeren bij 4 collega's

Activeer de WhatsApp Business inbox bij 4 collega's op de computer, en beantwoord gezamenlijk de WhatsApp chats.

Doorloop de volgende stappen:

1. Open de WhatsApp Business app op je telefoon.
  2. Ga rechtsonder naar "Instellingen".
  3. Klik op het 3e item: "Gekoppelde apparaten".
  4. Druk op 'Koppel een apparaat' om de QR code te scannen

Je kan WhatsApp Business activeren op de apparaten van je collega's d.m.v. het scannen van een QR code op hun computer. Dit kan op 2 manieren.

2 manieren om WhatsApp te activeren op je computer:

1. Open WhatsApp in de browser: https://web.whatsapp.com/
    en scan de QR code.
  2. Installeer WhatsApp op je computer: https://www.whatsapp.com/download
    en scan de QR code.

Whatsapp Businnes - Install - desktop