Alles over Leadinfo Segmenten!

Voeg eenvoudig filters toe aan je weergave van de inbox met Leadinfo Segmenten.

De inbox is de plek waar de gegevens van al je websitebezoekers worden getoond. Hoe meer bezoekers je hebt, hoe meer bedrijven we laten zien. Om je Leadinfo inbox te structureren en je sales team te helpen om te focussen op de bedrijven die belangrijk zijn, hebben we Segmenten geïntroduceerd.

In dit artikel lopen we langs alle mogelijkheden binnen segmenten. Ontdek meer over:

Goed om te weten💡 Maak je al een tijd gebruik van Leadinfo? Dan gebruik je waarschijnlijk triggers en labels om overzichten te maken in je inbox. Bekijk dit artikel die het verschil uitlegt tussen triggers en segmenten en hoe je de overstap naar segmenten maakt.

Of bekijk onderstaande video om meer te leren:

De voordelen van Leadinfo segmenten

Laten we eerst de voordelen van het maken van segmenten bekijken voordat we ingaan op het verschil tussen een trigger en een segment. Met segmenten:

📍 Duidelijke overzichten maken voor elke sales collega

🏷️ Bedrijven selecteren die aan meerdere labels moeten voldoen

⌛ Filteren op het gedrag van websitebezoekers in een specifieke periode

Hoe bouw je een segment?

Stap 1: Begin met het bouwen van je segment. Klik op "Geavanceerde filters" of "+ Segment toevoegen" om een nieuw segment te maken.

Stap 2: Selecteer de juiste periode voor je segment. Klik op "Aangepast" om een specifieke periode te selecteren. Druk vervolgens op "+ Filter toevoegen" om meer gegevens aan je segment toe te voegen.

Stap 3: Voeg nu al je filters toe. Je kunt een filter toevoegen op basis van bedrijfsinformatie, kanalen of gedrag op de website. Nadat je een filter hebt geselecteerd, druk je op "Filter toepassen".

Bijvoorbeeld, om te filteren op de bedrijven die het label "Klant" hebben ontvangen, selecteer je "Tag > is een van > Klant".

Stap 3a: Na het selecteren van je eerste filter zijn er twee opties. Als je "EN" selecteert, wordt er een nieuwe regel toegevoegd aan dit segment. Het bedrijf dat de website bezoekt, moet aan beide regels voldoen om meegenomen te worden in het segment.

Bijvoorbeeld, om bedrijven te identificeren die het label "Klant" hebben EN de tarievenpagina hebben bezocht, klik je op "EN" voordat je de tweede filter toevoegt.

Stap 3b: Gebruik de OF-logica om objecten te identificeren die aan ten minste één regel binnen de filters voldoen.

Bijvoorbeeld, om bedrijven te identificeren met de tag "Klant" of met de tag "Concurrent", klik je op OF voordat je de tweede filter toevoegt.

Stap 4: Ga naar "Opslaan als segment" onder aan de pagina om dit segment op te slaan. Geef het segment een naam en selecteer met wie je dit segment wilt delen.

• Mijzelf - dit segment is alleen zichtbaar wanneer je inlogt met je eigen inloggegevens.
  • Iedereen in mijn team - dit segment is zichtbaar voor alle gebruikers in je account.

Het segment is nu zichtbaar aan de linkerkant van de inbox, onder "Segmenten".

Segmenten versus Triggers

Met triggers voor je directe acties uit, zoals het toewijzen van een label of het sturen van bedrijven naar je CRM. Met segmenten maak je verschillende overzichten in de inbox, maar voeren geen acties uit.
Triggers zijn niet gekoppeld aan een bepaalde periode. Wanneer je een trigger instelt, wordt de actie alleen maar vanaf dat moment uitgevoerd. Het is niet mogelijk om een specifieke tijdsperiode te selecteren. Met Segmenten kun je aan een specifieke periode toevoegen als filter. Hierdoor maak je een overzicht van alle bedrijven die vorige week de "tarieven pagina" hebben bekeken.
Triggers worden op accountniveau opgeslagen. Wanneer je een trigger opslaat, zien alle gebruikers deze trigger Segmenten kun je alleen voor jezelf of voor iedereen opslaan. Zo jun je een segment maken met alleen de leads die jij interessant vindt.

Trigger kopiëren naar Segment

Dupliceer een trigger naar een segment

Stap 1: Bouw eerst je trigger. Een trigger bestaat uit een set regels waaraan een bedrijf dat je website bezoekt moet voldoen. Vervolgens wordt er een actie aan de trigger gekoppeld die wordt uitgevoerd wanneer de trigger afgaat. Dit kan bijvoorbeeld het verzenden van een lead naar je CRM-systeem zijn of het toewijzen van een label aan een bedrijf in de inbox. Wil je meer weten over het opzetten van triggers? Lees dan dit artikel!

Stap 2: Nadat de trigger is gemaakt, kun je deze kopiëren als een segment. Beweeg de muis over "Acties" en selecteer "Dupliceren als segment".

Je rapport is nu gekopieerd als segment. Ga terug naar het de inbox om te filteren op het segment.

Dupliceer een rapportage als segment

Stap 1: Stel eerst je rapportage in. Je kunt een rapport aanmaken door een trigger te dupliceren naar een rapport of door een nieuwe aan te maken onder "rapportage". Wil je meer weten over het opzetten van e-mailrapporten? Lees dit artikel!

Stap 2: Nadat het rapport is gemaakt, kun je dit kopiëren als een segment. Ga met de muis over "Acties" en selecteer "Dupliceren als segment".

Je rapport is nu gekopieerd als een segment. Ga terug naar de inbox om te filteren op het segment.