Problemen met het Lead Gen Form oplossen

Het Lead Gen Form is een stukje software waar we erg trots op zijn. Met het Lead Gen Form kun je jouw zakelijke websitebezoekers persoonlijk begroeten wanneer zij op jouw website komen. Via het formulier kunnen zij gemakkelijk een terugbel of e-mailverzoek achterlaten. Hoewel het instellen van het formulier eenvoudig is, kan het voorkomen dat een formulier niet werkt zoals je verwacht. In dit artikel lossen we de meest voorkomende problemen op waar onze gebruikers tegenaan lopen.

Wilt je meer weten over het instellen van het formulier? Bekijk dan dit artikel waarin we dit stap voor stap uitleggen.

1. Mijn Lead Gen Form verschijnt niet. Hoe kan dit?

Controleer het domein in de Leadinfo portal

Er zijn meerdere redenen waarom een Lead Gen Form niet altijd werkt. Wanneer de domeinnaam van de website niet overeenkomt met de domeinnaam in de portal, wordt het Lead Gen Formulier niet getoond. Controleer rechtsboven in de portal of jouw domeinnaam overeenkomt. Is dit een ander domein dan het domein waarop je de tracking code hebt geïnstalleerd? Stuur een chat of een e-mail naar ons support team. We veranderen je domein graag.

Het Lead Gen Formulier wordt alleen getoond als het bezoek aan de voorwaarden voldoet

Controleer altijd de instellingen van je formulier. Het wordt alleen getoond als je voldoet aan de eisen in de targeting en de voorwaarden. Wanneer bijvoorbeeld het formulier is geïnstalleerd om niet-herkende bezoekers te targeten, en je zelf vanaf een zakelijk IP werkt, zal jij het formulier niet te zien krijgen. Een ander voorbeeld is wanneer je de voorwaarde toevoegt dat minimaal 50 procent van de pagina moet zijn bekeken, zal het niet verschijnen tenzij je minstens de helft van de pagina naar beneden scrolt.

Het formulier verschijnt niet meer nadat het is weggeklikt

Als je het formulier wegklikt, zal het de komende 24 tot 48 uur niet meer verschijnen. Dit is om ervoor te zorgen dat het formulier niet als te opdringerig wordt ervaren.

2. Het Lead Gen Formulier wordt in de verkeerde taal getoond. Hoe komt dat?

De taal van het formulier kan op twee verschillende manieren worden bepaald. Tijdens het instellen van het Lead Gen Formulier kunt je de taal bepalen op basis van browser language of de pagina URL.

Browser language

De targeting op browser language kijkt naar alle talen in de browser van de bezoeker. Bij het installeren van een browser, zoals Google Chrome, kies je in welke talen jouw browser moet zijn. Als je meerdere talen geselecteerd, bepaalt de prioriteit van de Lead Gen Forms welk formulier er getoond wordt. In het overzicht van Lead Gen Forms in de portal vind je de prioriteit aan de linkerkant. Het Lead Gen Formulier met de hoogste prioriteit, dat ook voldoet aan de overige voorwaarden van het bezoek, wordt getoond.

Pagina URL

Op basis van de pagina's op jouw website kun je het Lead Gen Formulier voor een bepaalde taal aanmaken. In dit voorbeeld hebben we een domein dat Italiaanse en Duitse website pagina's heeft. De Duitse pagina's moeten in dit geval ook het Lead Gen Form in het Duits tonen. Deze pagina's beginnen allemaal met www.leadinfo.com/de. Het werkt als volgt:

Stap 1: Navigeer naar de "targeting" in de instellingen van het Lead Gen Form.

Stap 2: Selecteer "Page URL - begint met - Eerste deel van de website dat de taal van de pagina's bepaald". Vaak is dit /de voor Duitse pagina's, /IT voor Italianse pagina's en /dk voor Deense pagina's.

Stap 3: Bepaal nu de tekst van het formulier in de juist taal. In dit geval is een Duitse tekst gemaakt voor het Duitse deel van de website.

3. Ik kan mijn Lead Gen Form niet opslaan

Het Lead Gen Formulier kan pas worden opgeslagen als alle targeting, voorwaarden, instellingen en acties zijn aangeleverd. Mocht je toch ergens een uitroepteken of foutmelding zien, dan ontbreekt er informatie. Zodra alle velden zijn ingesteld, kunt u de actie inschakelen en het Lead Gen Formulier opslaan.

In onderstaand voorbeeld ontbreekt de Header. Daarom staat er bovenaan bij de instellingen een uitroepteken en krijgt de tekst een foutmelding.

4. Ik wil de Leadinfo branding niet in het formulier. Kan dit worden verwijderd?

Onder elk Lead Gen Formulier staat "Powered by Leadinfo". Deze branding kan worden verwijderd. Het verwijderen van het Leadinfo-logo verhoogt wel de kosten van jouw abonnement. Kijk op onze tarievenpagina voor de kosten om dit toe te voegen aan jouw account. Wil je de branding verwijderen, neem dan gerust contact op met support@leadinfo.com. Wij helpen je graag verder!