1. Helpcenter
  2. Van start met Leadinfo
  3. Stap 4: Stel functionaliteiten en integraties in

Verzamel contactgegevens van je websitebezoekers via het Lead Gen Form

Het Lead Gen Form is een gepersonaliseerde pop-up die je kan inzetten om meer leads te creëren via jouw website! Bedrijven die het Lead Gen Form inzetten, merken dat ze 3x meer leads generen via hun website!

Wat is het Lead Gen Form?

Het Lead Gen Form is een stukje software waar we erg trots op zijn. Via het Lead Gen Form kunnen jouw websitebezoekers laagdrempelig hun contactgegevens achterlaten. Wil je een bedrijf begroeten bij naam? Wil je de plaatsnaam en het telefoonnummer verwerken in de tekst? Het is allemaal mogelijk!

Hoe stel ik het Lead Gen Form in?

Het Lead Gen Form is gemakkelijk in te stellen in de Leadinfo portal. In het menu boven in klik op je "Lead Gen Forms". Hier kom je terecht op de instellingenpagina voor het formulier. Via het menu aan de rechterkant onderstaande instellingen inzetten.

Uitstraling: Bepaal hier de algemene instellingen van het Lead Gen Form. Zoals de call-to-action en de vertraging in weergave.

Positionering:
Hier kun je aangeven waar het Lead Gen Form zichtbaar moet zijn in het scherm.

Tekst:
Schrijf hier jouw gepersonaliseerde tekst die in de pop-up weergeven wordt. Door te strepen kun je bepaalde gepersonaliseerde velden zoals Bedrijfsnaam en telefoonnummer verwerken in de tekst.

Kleur:
De kleur van het Lead Gen Form wordt automatisch aangepast op basis van jouw website. Mocht je toch de kleuren willen aanpassen, kun je klikken op "Geavanceerde kleuropties".

Actie:
Selecteer hier naar wie de notificatiemail gestuurd kan worden en in welke taal de e-mail verstuurd moet worden.

Een uitgebreide uitleg over het Lead Gen Form vind je hier.

Hoe kan ik de inzendingen inzien?

Nadat je het Lead Gen Formulier hebt ingesteld, beginnen de inzendingen binnen te stromen. Naast de e-mail notificatie, vind je ook een lijst van alle inzendingen in de portal. Navigeer naar Lead Gen Form en open "Inzendingen".